Piyasalar umduğunu bulamadı

Yatırımcılar, dün Fed Başkanından bekledikleri açıklamayı duymayınca satışa yöneldi. Hava bugün daha sakin.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL – Piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Berananke’nin dünkü konuşmasında umduğunu bulamadı. Bankaların daha fazla kredi kullandırması için yeni önlemler açıklanmasını bekleyen yatırımcılar, hayal kırıklığına uğradı. Özellikle gecelik repo faiz oranın yüzde 0.25'ten sıfıra çekilmesinin şu an için gündemde olmadığını belirten Bernanke, ABD ekonomisinin geleceği için de ‘olağan dışı belirsiz’ vurgusu yapınca keyifler iyice kaçtı. ABD’de yüzde 1’in üzerinde kayıp yaşandı. Dünkü ilk tepkinin ardından bugün vadeli işlemlerde sınırlı da olsa yükseliş var. Bernanke’nin konuşmasına bugün de devam edecek olması ve piyasaların bu tepkisi karşısında yeni bir değerlendirme yapıp yapmayacağı merak konusu.

Yurtiçinde ise dünkü rekor kapanışın ardından yeni gün ABD’ye bağlı olarak ekside başladı. Endeks açılışını 191 puan düşüşle 59.303 puandan yaptı. İşlemlerin şu ana için sınırlı kaldığı piyasada İMKB-100, 59.440 (-53) puanda.

Tahvil-bonoda alımlara devam

Tahvil bono piyasasında ise alıcılı seyre bağlı olarak faizlerde düşüş sürüyor. Dün spot piyasada yüzde 8.32 bileşik seviyesinden kapanan 25 Nisan 2012 vadeli gösterge tahvil, bugün yüzde 8.17’ye kadar indi.

Dövizde ise euro/dolar 1.2765 seviyesinde işlem görürken, dolar/TL 1.53 seviyelerinde. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5310/1.5330 TL düzeyinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir