Piyasalar zayıf açıldı

Küresel piyasada ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam raporu bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasası haftanın son işlem gününe, yurtdışı piyasalara paralel olarak temkinli başladı. Bileşik Endeks açılışını 84 puan düşüşle 66.674 puandan yaptı. Şu ana kadar en yüksek 66.798 seviyesi test eden endeks satışlarla da 66.463 seviyesine indi. İMKB-100 saat 10:30 itibariyle 66.479 (-279) puanda yer alıyor.

Dün itibariyle ABD borsasında sınırlı değer kaybı yaşanırken, bugün vadeli işlemlerde ve Avrupa endekslerinde gevşeme eğilimli yatay bir seyir hakim.

ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri öncesinde gelen istihdama yönelik verilerde sınırlı negatif bir eğilim oluşması, yatırımcıların veri öncesinde temkinli pozisyon almalarına neden oluyor.

Bu arada yurtiçinde ise sanayi üretimi ağustos ayında yüzde 11 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi. Ancak küresel piyasada gözler ABD tarım dışı istihdama çevrildiği için sanayi üretiminin piyasa üzerinde önemli bir etkisi olmadı.

Uluslararası piyasada bugün Euro, Dolar karşısında 1.39 seviyesine işlem görürken, yurtiçinde dolar 1.4280 seviyesinde alıcı buluyor. Bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.4250/1.4290 TL düzeyinde.

Tahvil-bonoda haftanın son günü hafif yükselişle başladı. Dün spot kapanışını yüzde 7.83 seviyesinden gerçekleştiren 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz bugün yüzde 7.90 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir