Piyasalarda görünüm yatay

İMKB, açılışını 12 puan artışla 59.892 puandan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Yurtiçi piyasa güne sakin başladı. Açılışını 12 puan artışla 59.892 puandan yapan İMKB-100, yatay seyrine devam ediyor. Şu ana kadar 59.769-60.104 aralığında hareket eden Bileşik Endeks saat 10:15 itibariyle 59.773 (-106) puanda yer alıyor. İşlem hacmi ise 188 milyon TL düzeyinde.

Piyasalar da YAŞ kararlarının yankıları ve atamalar takip edilirken, yurtdışı endekslerin yönü de İMKB’nin takibinde olmaya devam edecek. Bugün ECB'den gelecek faiz kararı ve sonrasında yapılacak açıklamalar önemli görülüyor. Piyasaların yönünde yine etkili olabilecek bir diğer data ise yarın gelecek ABD tarım dışı istihdam verileri. Yatırım uzmanları, daha önce kamuya geçici olarak alınan ve Haziran’da görevi sona eren kişilerin işsizlik oranına yapacağı etkiye dikkat çekiyor. Bu nedenle, tarım dışı istihdamın bir sürpriz yaparak tahminlerden kötü gelebileceği de göz önüne alınıyor. Şu an ise ABD vadeli piyasada gevşek görünüm izleniyor.

Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3130, dolar/yen 86.25 seviyesindeler. Yurtiçinde ise Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5050/1.5075 düzeyinde.

Tahvil-bono piyasasında ise 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.43 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir