Piyasalarda yön yatay, gözler ECB'de

Avrupa Merkez Bankası'nın faizi değiştirmesi beklenmezken, Başkan Trichet'nin önümüzdeki döneme yönelik yeni faiz artırım sinyali verebileceği düşünülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsada günün ilk seansında yatay seyir hakim oldu. 375 puanlık bantta hareket eden Bileşik Endeks kapanışını 172 puan artışla 69.610 puandan gerçekleştirdi.

Dün günün ikinci yarısında bankacılık hisselerine gelen satışlarla yönünü aşağı çeviren İMKB'de yeni gün yurtdışı piyasalara paralel olarak bekleme havasında geçiyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantısına odaklanan piyasalarda; ECB'nin faizi değiştirmesi beklenmezken, Başkan Trichet'nin önümüzdeki döneme yönelik yeni faiz artırım sinyali verebileceği düşünülüyor. Öğleden sonra gelecek açıklamalar öncesinde Avrupa'da da endekslerin yönü yatay.

Avrupa Merkez Bankası faiz toplantısı öncesinde eurodaki değerlenme dün Euro/Dolar paritesini 1.4940 ile son 17 ayın yeni zirvesine taşırken, bugün parite 1.4880 sent seviyelerinde işlem görüyor.

Gelecek dönemdeki faiz artırım beklentisi eurodaki yükselişi desteklerken, yurtiçinde ise Euro/TL 2.2935 düzeyinde işlem görüyor. Dolar/TL ise 1.5415 seviyesinde yer alıyor.

Satıcılı seyrin hakin olduğu tahvil-bonoda da 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi yüzde 8.46 seviyesine yükseldi. Gösterge faiz dün yüzde 8.57 bileşik seviyesine kadar çıkmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir