Piyasanın gözü enflasyon raporunda

Kur ve faizde enflasyon raporu ve önümüzdeki dönem faiz kararlarına ilişkin ipuçları izlenecek. MB Başkanı Başçı, yılın üçüncü enflasyon raporunu saat 10:00'da açıklayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - ABD Merkez Bankası'nın faiz artışında acele etmeyebileceği beklentisini kuvvetlendiren ABD enflasyon verisi ile teknik seviyeleri kırarak değer kazanan TL'de, bugün yılın üçüncü enflasyon raporunun belirleyici olması bekleniyor. Dolar/TL 2.0940 seviyesinde...

Analistler, TCMB'nin yılsonuna ilişkin enflasyon tahminindeki revizyonun yanı sıra TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine devam edip etmeyeceğine yönelik söylemlerini de yakından takip edecek.

HSBC Portföy Stratejisti Ali Çakıroğlu, "Merkez Bankası'nın açıklayacağı Enflasyon Raporu'nun tahvil faizlerinin seyri açısından önemli olacağı günde, tahvil faizlerindeki bant aralığının bir kademe genişleyebileceğini düşünüyoruz. TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceğine işaret eden açıklamalar yapması durumunda 2 yıl vadeli gösterge tahvilin yüzde 8 seviyelerine doğru hareket edebileceğini hatırlatırken, 10 yıl vadeli tahvilde yüzde 8.7 seviyelerinin dip olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Dolar/TL'de de Başçı'nın açıklamalarının belirleyici olacağını belirten Çakıroğlu, "Oynaklığın yüksek olabileceği günde dolar/TL'nin 2.0840/2.1030 aralığında hareket etmesini bekliyoruz" dedi.

Haftaya 2.12'li seviyelerde başlayan ve salı günü açıklanan ABD Haziran ayı enflasyon verisi ile önce 2.10'un altına daha sonra 2.0865'e kadar gerileyen dolar/TL ve bu sabah TSİ 08:35'te 2.0910/2.0919 seviyesinden işlem gördü aynı saatte sepet bazında TL 2.4523/2.4537'ye geriledi.

ABD'de tüketici fiyatları endeksi geçen ayki sert yükselişinin ardından haziran'da yüzde 0.3 ile beklentiler düzeyinde arttı. ABD'de yıllık enflasyon Mayıs ayında yıllık bazda yüzde 2.1'e sert yükselmişti.