PKK saldırılarında 5 asker şehit oldu

Silvan'da bu sabah 2 askerin şehit edilmesinin ardından Mardin ve Şırnak'tan iki acı haber daha geldi. Şırnak'ta yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir asker şehit düştü. Mardin'de de 1 asker çatışmada şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye bugün PKK saldırılarında 4 şehit daha verdi. Diyarbakır'da 2 uzman çavuş, Mardin ve Şırnak'ta ise bir asker şehit oldu. Ayrıca Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 3 hafta önce PKK'nın roketatarlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Özel Harekat polisi Emre Akbaş'ta yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Evlerinin önünde vuruldular

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir astsubay ile bir uzman çavuş şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinden görevli oldukları Silvan Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'na gitmek üzere çıkan bir astsubay ile bir uzman çavuş, Diyarbakır Caddesi'nde otomobile bindikleri sırada bir grup teröristin uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı.

Ağır yaralanarak 112 Acil Servis ekiplerince Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan  31 yaşındaki Sinan Uçan ile 26 yaşındaki Tolga Topçuoğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

'İnsanlıktan nasibini almamış caniler...'

Genelkurmay Başkanlığı, evlerinin önünde şehit edilen askerlerle ilgili bir açıklama yayınladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, saat 07.30'da, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli iki askerin, otomobilleriyle mesaiye giderken, Bahçelievler Mahallesi'nde, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından çapraz ateşe alındığı belirtildi. 

Ağır yaralanan askerlerin, derhal Silvan Devlet Hastanesine kaldırıldığı ifade edilen açıklamada, tüm müdahalelere rağmen iki askerin şehit olduğu kaydedildi. 

Açıklamada, "İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı. 

Bagok Dağı'nda çatışma: 1 asker şehit

Mardin'de güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada yaralanan 2 askerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü. Yaralı askerler helikopterle Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Güvenlik güçlerinin Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik Nusaybin ve Midyat ilçeleri arasındaki kırsal alanda gerçekleştirdiği arazi arama tarama faaliyeti sırasında bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu yaralanan ve helikopterle Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 2 askerden biri, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer askerin tedavisi sürüyor. Bölgede çatışmaların devam ettiği bildirildi.

Beytüşşebap'tan acı haber: 1 şehit

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lı teröristler yola yerleştirdikleri bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 1 asker kaldırıldığı hastanede şehit oldu 1 asker de yaralandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne 30 kilometre mesafede bulunan Habur 2 Köprüsü Mevkii'nde teröristler yola tuzakladıkları bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda ilk bilgilere göre 2 asker yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 1'i burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı askerin tedavisi sürerken saldırının ardından bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Cizre'de yaralanan polis GATA'da şehit oldu

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan 22 yaşındaki özel harekat polisi Emre Akbaş, tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.

3 yıllık polis memuru olan bekar Emre Akbaş, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken geçici görevle Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gitti. 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında Emre Akbaş, araçta bulunan meslektaşlarıyla birlikte yaralandı. Ağır yaralanan Akbaş, tedavi gördüğü Ankara GATA'da yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Aksaray'da oturan baba Mustafa Akbaş ve anne Hatice Akbaş'ın, oğullarının acı haberini aldıktan sonra gözyaşına boğuldu. Akbaş çifti, şehit oğullarının cenazesini almak üzere Ankara'ya giderken, evlerine Türk bayrağı asıldı.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağı

Öte yandan Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde bugün saat 19.00 dan itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir