PKK terörü Kuzey Irak'tan tamamen silinmelidir

Gönül, Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) Washington'da düzenlenen 28'inci yıllık toplantısında öğle yemeğinde konuşmacı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ABD'nin PKK terörizmine karşı verdiği desteğin takdir edildiğini belirterek, PKK'nın kuzey Irak'tan tamamen silinmesi gerektiğini söyledi.

Gönül, Amerikan-Türk Konseyi'nin (ATC) Washington'da düzenlenen 28'inci yıllık toplantısında öğle yemeğinde konuşmacı oldu.

Bakan Gönül, ''ABD'nin PKK terörizmine karşı sağladığı desteği takdirle karşılıyoruz. PKK terörü, kuzey Irak'tan tamamen silinmelidir'' diye konuştu.

Vecdi Gönül, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'yi ziyareti sırasında, bir önceki yönetim döneminde başlatılan istihbarat paylaşımı işbirliğine desteğini teyit etmesinin de memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesi yönündeki çabaların 2007 yılından bu yana sürdürüldüğünü ve son olarak bir yol haritası çıkarıldığını belirten Gönül, ''Türkiye ile Ermenistan arasındaki problemlerin çözülmesi sadece iki ülkenin çıkarına değil, bütün Güney Kafkaslar'ın çıkarınadır'' dedi.

Gönül, ABD'nin de Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmazlıkların acilen çözümü yönündeki çabalarını yoğunlaştırması gerektiğini kaydetti.

ABD kongresinde, Ermeni iddialarına ilişkin 252 sayılı tasarıya desteğin 125'e ulaştığını belirten Gönül, bu tür girişimlerin, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecine zarar verebileceğine dikkati çekti.

Gönül, Amerikan yönetiminin tasarının geçmesine karşı çabalarını sürdürmesini beklediklerini de ifade etti.

Bakan Gönül, Obama'nın, Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destekten duyulan memnuniyeti de dile getirdi.  Gönül, Türkiye'nin savunma sanayii kapasitesinin günden güne geliştiğini de kaydetti.