PKK'lı barındırmayın

Egemen Bağış, Türkiye-AB Karma Parlamento 66. Toplantısı'nde Türkiye- AB sürecini ve ilişkilerini değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye terörle mücadelede AB'den somut destek beklemektedir. Üye ülkelerden kendi toprakları üzerinde PKK mensuplarının barındırılmamasını beklemektedir" dedi.

Bağış, Ottoman Palace'de düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento 66. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, şu an itibariyle Türkiye'nin AB'den ve Avrupa kurumlarından 5 ana beklentisi olduğunu söyledi.

Bunlardan birincisinin Türkiye'nin müzakere sürecinde adil bir süreç yaşamak istediğini anlatan Bağış, "Biz büyük bir ülke olduğumuz için diğer ülkelerin adaylık sürecinde olduğu gibi ne daha fazla kolaylık veya istisnalar istiyoruz. Ne de başka ülkelerin müzakere sürecinde önlerine konulmayan engellerle karşılaşmak istiyoruz. Adil bir müzakere süreci istiyoruz" diye konuştu.

Vize ayıbı

Bağış, Türk vatandaşlarının kendilerini en az Avrupalı hissettikleri anın AB üyesi ülkelerin konsoloslukları veya büyükelçilikleri önünde vize kuyruklarında bekledikleri zaman yaşadıklarını belirtti.

Egemen Bağış, şunları söyledi:

"Bugün Paraguay'ın veya Uruguay'ın vatandaşları, AB üyesi ülkelere vizesiz girebilirken, bizim vatandaşlarımızın, dış ticaretinin yüzde 60'ını Avrupa ile yapan Türkiye'nin vatandaşlarının, Avrupa'nın bütün güvenlik politikalarında üye bir ülkeymiş gibi davranan ve birçok ülkeden daha fazla destek veren, 32 ülkede askeri ile güvenliğe katkı veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Avrupa'nın AB dışında bütün kurumlarının tam üyesi olan Türkiye'nin insanlarının bu vize ayıbı ile karşılaşması gerçekten kabul edilemeyecek bir yaklaşım tarzıdır."

Üçüncü konunun terörle mücadele olduğunu ifade eden Bağış, "Türkiye terörle mücadelede AB'den somut destek beklemektedir. Üye ülkelerden kendi toprakları üzerinde PKK mensuplarının barındırılmamasını beklemektedir" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir