Polis nöbette dehşet saçtı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir karakolda polis memuru başkomiser ile mesai arkadaşını rehin aldı. Çıkan çatışmada 2 polis yaralandı. 1 polis öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İNEGÖL - Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir karakolda başkomiser ile mesai arkadaşını rehin alan bir polis memuru, düzenlenen operasyon sonucu etkisiz hale getirildi. Karakol binası içinde çıkan çatışmada iki polis memuru yaralandı, 1 polis memuru öldü.

Alınan bilgiye göre, Önleyici Hizmetler Bürosu'nda görevli bir polis memuru, İnegöl Emniyet Müdürlüğü binasında henüz belirlenemeyen nedenden bir başkomiser ile bir polis memurunu rehin aldı.

Olayın ardından karakola operasyon düzenlenirken, bu sırada rehin durumda olan başkomiser ile polis memuru camdan atlayarak kaçmayı başardı. Bu sırada bina içinde çıkan çatışmada 2 polis memuru yaralanırken, 1 poli söldü. Çalışma arkadaşlarını rehin alan polis memuru da operasyon sonunda etkisiz hale getirildi.

Yaralı polis memurları İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların daha sonra Bursa'da bir hastaneye sevk edileceğini bildirdi.

Bu arada çok sayıda vatandaş da yaralı polislere kan vermek için hastane önünde toplanırken, Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'da ilçeye geldi.

 

10 yıllık polis

Bursa'nın İnegöl ilçesinde karakolda cinnet getiren  ve 1 meslektaşının ölümü, 2'sinin yaralanmasından sorumlu tutulan S.K'nın, 10 yıllık polis memuru olduğu bildirildi.

Bankalar Caddesi'ndeki karakolda cinnet getirerek tabancasıyla vurduğu polis memurlarından Halil Kazan'ın ölümüne, Murat Solak ile Sebahattin Aslan'ın yaralanmasına neden olan S.K. gözaltına alınırken, S.K'nın 1,5 ay önce Bursa'dan İnegöl'e tayin edildiği ve olayın meydana geldiği Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde görevlendirildiği öğrenildi.

Yaralı polis memurları Murat Solak ve Sebahattin Aslan, İnegöl Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Bursa'daki hastanelere sevk edildi. Solak, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Aslan ise Muradiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Öte yandan, Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz da, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Karakolda yetkililerden bilgi alan Yılmaz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çok üzücü bir olayın yaşandığını bildirdi.

Yılmaz, akşam nöbeti için karakola gelen kişinin henüz belirlenemeyen nedenle olayı gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Olay tüm yönleriyle soruşturuluyor. Nedeni de bu soruşturmanın sonunda belli olacak" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir