Poyraz vapur seferlerini durdurdu

Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Kuzey Ege'de etkili olan poyraz nedeniyle, Bozcaada ve Gökçeada'ya deniz ulaşımı yapılamıyor.

Alınan bilgiye göre, Kuzey Ege ve Çanakkale Boğazı'nda, dünden beri etkisini sürdüren poyraz nedeniyle, Geyikli-Bozcaada arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle, dün yapılamayan Gökçeada-Kabatepe hattındaki araba vapuru seferlerine bu sabah da başlanamadı.

Öte yandan, Çanakkale Boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine açık tutulurken, küçük tonajlı gemiler boğazın Ege ve Marmara girişlerinde rüzgarın etkisini azaltmasını bekliyor.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferlerinin sürdürüldüğünü kaydetti.

İDO'da bazı seferler iptal

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) alınan bilgiye göre, elverişsiz hava koşulları nedeniyle bugün saat 18.30'da yapılması gereken Bandırma-Yenikapı ile saat 18.15'te yapılması gereken Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı, saat 16.00'da yapılması gereken Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Yine aynı gerekçeyle bugün saat 15.30'daki Avşa-Marmara-Yenikapı-Bostancı ve Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferi de yapılamayacak.

Bu arada, bugün saat 07.00'deki Yenikapı-Bandırma seferinin de elverişsiz hava koşulları nedeniyle yapılamadığı, bugün saat 15.30'daki Bursa-Kadıköy-Kabataş deniz otobüsü seferinin de iptal edildiği bildirildi.

Akçakoca'da dalgalar 5 metreye ulaşıyor

Akçakoca'da saatte 75 kilometre hızla esen rüzgar yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Balıkçılar, dalga boyunun yer yer 5 metreye kadar yükselmesi nedeniyle denize açılmayarak barınaklarda fırtınanın dinmesini bekliyor.

Akçakoca Meteoroloji yetkilileri, Batı Karadeniz'de bugün itibariyle fırtınanın etkisini devam ettireceğini belirterek, fırtınanın saatteki hızının zaman zaman 75 ile 90 kilometreyi bulacağını kaydetti.