Poyrazköy Davası'nda 4 tahliye

"Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere Suikast" davalarının birleştirildiği davada Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan tahliye edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - " davalarının birleştirildiği, Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin davada, teğmen olan tutuklu sanıklar Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan tahliye edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Erdoğan, Düzalan, Aksoy ve Ayabakan'ın üzerlerine atılı suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak, oy birliğiyle tahliyelerine karar verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerine atılı "örgüt üyeliği" suçunun CMK'nın 100/3. maddesinde sayılı suçlardan olduğunu ve kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların devam ettiğini dikkate alarak, bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti.

Yeni bilirkişi heyeti oluşturulacak

"Kafes Eylem Planı" ve "Amirallere Suikast" davalarının birleştirildiği, Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçirilen mühimmata ilişkin davada, dosyaya sunulan bilirkişi raporları arasındaki çelişkilerin giderilmesi için TÜBİTAK'tan üç kişilik yeni bir bilirkişi heyeti oluşturularak "yeniden rapor düzenlenmesinin ve raporlar arasındaki çelişkinin izahının da yapılmasının" istenmesine karar verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, taleplerle ilgili ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, talep üzerine, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin ana dava iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan ihbar mektupları, olay yeri tespit tutanakları, arama ve el koyma tutanaklarında imzaları olan görevlilerin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

"Amirallere suikast" iddialarına ilişkin davanın iddianamesindeki ek klasörlerde yer alan ihbar mektupları, yakalama tutanakları, arama ve el koyma tutanaklarında imzaları olan görevlilerin duruşmada dinlenilip dinlenilmemesi ve soruşturma sürecinde tanık olarak dinlenen 13 kişinin duruşmada dinlenilmesi yönündeki talepler hakkındaki kararın sonra düşünülmesine hükmetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir