Pozitif ayrımcılık kadın istihdamını artırdı

Bakan Şahin, istihdamda pozitif ayrımcılık yaparak ilk kez kadınların istihdamıyla ilgili oranın ilk kez 30,3'e yükseldiğini kaydetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit yakınlarının sorunlarının ele alındığı çalışmanın sürdüğünü, bayramdan sonra bu çalışmanın tamamlanacağını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesinin sunumunu yapan Şahin, bir çok sorunun temelinde okulu erken yaşta bırakan kız çocuklarının bulunduğunu belirtti.

Kız çocuklarının eğitimini devam ettirmelerinin önemli olduğunu, edemiyorsa bile meslek edinmelerinin sağlanması gerektiğini söyleyen Şahin, kadını güçlendirmenin diğer yolunun, istihdam ve ekonomik olarak bağımsızlığını kazanmasından geçtiğini ifade etti. Şahin, bu konuda gelinen noktanın önemli ama yeterli olmadığını söyledi.

2008'de önemli bir yasa çıkardıklarını ve istihdamda pozitif ayrımcılık yaptıklarını anımsatan Şahin, kadınların istihdamıyla ilgili oranın ilk kez 30,3'e yükseldiğini kaydetti. Şahin, bununla ilgili çalışmaların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Üç kat artış

Özürlülerle ilgili yapılan çalışmaları anlatan Şahin, özürlülerin durumunun sosyal devlet ve kalkınmışlığın da göstergesi olduğunu ifade etti.

Özel eğitim desteği alan öğrenci sayısında üç kat artış olduğunu belirten Şahin, 236 bin kişiye özel eğitim desteği verildiğini kaydetti.

Sosyal yardımlarla ilgili, "insanlara sürekli mali destek verildiği zaman iş ortamından uzaklaştıkları" şeklinde eleştiriler olduğunu hatırlatan Şahin, bu nedenle proje destekleme programlarını çoğalttıklarını belirtti.

"Balık tutmayı öğretecek projeleri artırdıklarını ve güncellediklerini" dile getiren Fatma Şahin, "Toplumsal huzur ve barış, zengin ve fakir arasındaki makası kapatabilmeyle alakalı" diye konuştu.

Şahin, şehit yakınlarının sorunlarının ele alındığı çalışmanın da sürdüğünü, bayramdan sonra bu çalışmanın tamamlanacağını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir