Pozitif eğilim korunuyor

Piyasalar, ABD'den gelecek ekim ayı istihdam raporunu bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa haftanın son işlem gününe yükseliş eğiliminin devamıyla başladı. Açılışını 115 puan artışla 71.020 puandan yapan endekste artıda yatay seyir izleniyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişleme adımı, küresel risk iştihanı yeniden canlandırdı. Dün piyasalarda yükselişler izlenirken, İMKB de yüzde 3'ü aşan primle 71 bin bölgesini geldi.

Piyasalarda olumlu hava solunmaya devam ederken, artık yeni haber ve beklentilere odaklanılmaya başlanıyor. ABD'de bugün TSİ 14:30 gelecek ekim ayı istihdam raporu bu çerçevede önemli bir veri olarak piyasalarca izlenecek. Bu veriler öncesinde ise artıda yatay seyrin devam etmesi bekleniyor.

Şu ana kadar en yüksek 71.339 puanı test eden Ulusal-100 Endeksi, saat 10:45 itibariyle 71.020 (+114) puan yer alıyor.

Dolar 1.40'ın altında devam ediyor

Fed'in ekonomik toparlanmayı desteklemek amacıyla 600 milyar dolarlık tahvil alım kararını açıklamasının ardından dolar, uluslararası piyasalarla birlikte iç piyasada da değer yitirdi. Dün Dolar/TL 1.40 seviyesinin altına sarkarken, bu bölgede işlemlerin sürdüğü gözleniyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.3950/1.3970 TL düzeyinde. Yurtiçindeki kurun yönünde direkt etkisi olan Euro/Dolar paritesi ise şu sıra 1.4210 seviyesinde işlem görüyor.

Faiz cephesi sakin

Hisse senetleri ve döviz piyasasına göre daha sakin bir tablo sergileyen tahvil-bono cephesinde ise mevcut görünüm korunuyor.  Dün spot kapanışını yüzde 7.61 seviyesinden gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bugün de yüzde 7.61 seviyelerinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir