PSA Grubu, satışlarını yüzde 17 artırdı

Grup satış hacmi açısından rekor bir yarıyıl yaşadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - PSA Grubu'nun dünya satışları yılın ilk yarısında yüzde 16,9 oranında artış gösterdi.

PSA açıklamasında, grubun montajlı komple araç ve ayrık parça satışlarının yüzde 16,9 oranında arttığı ve satış hacmi açısından "rekor" bir yarıyıl yaşandığı belirtildi.

Grubun, Avrupa pazar payının (Avrupa Birliği EFTA Ülkeleri Hırvatistan) önemli oranda artarak yüzde 14,6'ya yükseldiği, 2009'un ilk yarısına göre pazar payının 1 puan arttığı ve 2009'un ilk yarısında yüzde 34 olan Avrupa dışındaki satışların payının yüzde 36'ya çıktığı kaydedilen açıklamada, yeni Peugeot modellerinin 3008, 5008 ve RCZ başarılarını sürdürdükleri ve grubun yüzde 22,4'e yükselen pazar payı ile Avrupa ticari araçlar pazarındaki liderliği daha da güçlendiği belirtildi.

2010 yılının ilk yarısına, dünya otomobil pazarlarındaki yüzde 13 oranındaki artışın damgasını vurduğu ve büyümenin özellikle yüzde 27 oranında Çin'le yüzde 11 oranında büyüme ile Latin Amerika ülkeleri tarafından sağlandığı belirtildi.

Avrupa'da, pazarın az da olsa artış gösterdiği, ancak ülkeden ülkeye oldukça farklı gelişmelerin yaşandığına dikkati çekildi.

2010 yılının ilk yarısında yüzde 1,1 oranında artış gösteren Avrupa Binek Hafif Ticari Araç pazarında, PSA Grubu satışları yüzde 7,7 gibi önemli bir artış göstererek toplam 1 milyon 214 bin adede çıktığı bildirildi.

Bu yarıyılda, grubun pazar payı güçlü bir artışla yüzde 14,6 düzeyine çıkmış olduğu ve 2009 yılının ilk yarısına kıyasla 1 puanlık pazar payı artışı kaydedildiği belirtildi. Bu yarıyılda, hafif ticari araç pazarının yüzde 9,4 artış gösterdiği ve PSA Grubu'nun pazar payını yeni bir artışla yüzde 22,4 seviyesine çıkararak bu pazardaki liderliğini sürdürdüğü vurgulandı.

Araçların ortalama karbondioksit salımlarındaki düşüş trendinin devam ettiği ve 2009 yılında kilometre başına 135,5 gram olan ortalama karbondioksit emisyon değerinin 133,2 grama indiği belirtildi.

Konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen PSA Grubu'nun Markalar Direktörü Jean-Marc Gales, "Satış hacmi açısından Grubun tarihindeki en iyi altı aylık dönemi yaşadık. Bu ticari sonuçlar, markalarımızın sahip olduğu ticari dinamiği kanıtlıyor. Bu dönemde, Avrupa'daki pazar payımızda net  bir artış gerçekleşti, Çin'deki konumumuz güçlendi, çevre alanındaki liderliğimiz sürdürüldü. Bu performans, yakın zamanda lansmanını yaptığımız modellerin başarısına dayanıyor" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir