PTT online alışverişe çıkıyor

PTT Genel Müdürü Tural, gelen talepler üzerine internetten alışveriş sitesi kuracaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - PTT Genel Müdürü Osman Tural, internetten alışveriş konusunda vatandaşların güvenilir bir aracı kuruma ihtiyaç duyduğunu, bu konuda kendileri veya başka bir kuruluşla işbirliği içinde bir internetten alışveriş sitesi kurmayı planladıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Tural, PTT'nin müşteri odaklı hizmet üretip müşteri memnuniyetini sağlayabileceğini gösteren örnek bir kamu kuruluşu haline geldiğini, otoyol ve köprülerde uygulamaya girecek Hızlı Geçiş Sistemi hizmetiyle birlikte hizmet yelpazesini 171'e çıkardıklarını ifade etti.

Ülke genelinde 4 bin 200 şubeye ulaşan ağ ve PTT'nin deneyimini daha iyi kullanmak amacıyla bir yol haritası belirlediklerini 2050 yılına kadar hayata sokulmak üzere 150'ye yakın projelerinin bulunduğunu söyleyen Tural, bu projelerin aşama aşama devreye gireceğini söyledi.

Bu kapsamda geçen yıl protokolü imzalanan PTT kredi kartı uygulamasında son aşamaya gelindiğini dile getiren Tural, "Bankadaki yazılım çalışmalarının tamlanmasını bekliyoruz. Üç tür kredi kartı çıkacak. Bir tanesi debit kart özelliği olan, şu anda posta çeki işlemlerinde kullandığımız kartlar olacak. Bu kartlar Haziran ayından itibaren kullanıma başlayacak. Ön ödemeli kartlar ve bonus özelliği taşıyan kredi kartları da yıl sonuna kadar piyasaya sürülmüş olacak" dedi.

Kredi kartı hizmetiyle kimseye rakip olma amacı gütmediklerini, banka aracılığıyla, bankanın lisansını kullanmak suretiyle vatandaşa ulaşmak niyetinde olduklarını ifade eden Tural, 1 milyon 600 bin posta çeki hesabı bulunduğunu, bu hesapların kullandığı PTT kartlarının kredi kartına dönüştürüleceğini, bu kartların tüm banka ATM'lerinde kullanılabileceğini ifade etti.

PTT shop geliyor

Tural, PTT olarak bu yıl kredi kartı ve karayolu geçiş sistemi projelerine odaklandıklarını, ancak PTT Shop adına altında yeni bir projenin de hazırlık çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İnternet üzerinde bir alışveriş sitesi oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Tural, şöyle konuştu:

"Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bir portföy oluşturup bunun altında isteyenlerin ürünlerini satabileceği bir site oluşturacağız. Bu seneye yetiştirmeye çalışıyoruz.

Online satışlarla ilgili vatandaşların serzenişleri var. Aracı olacak güvenilir bir kuruluşa ihtiyaç var. Bu işe en yatkın olacak kuruluş biziz. Hizmetlerimizi bu anlamda geliştirerek biz veya başka bir kuruluşla işbirliği suretiyle sistemi kurmayı planlıyoruz.

Dünya ticaretinde gelecek internet üzerinden satışlarda. Türkiye bu anlamda henüz batı ülkeleri kadar gelişmiş değil. Bu piyasanın gelişimi önündeki olumsuz nedenleri ortadan kaldırabilecek bir kuruluş olarak bu işe girmeyi hedefliyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir