Qatar, Ankara'ya uçuş sayısını 7'ye çıkartacak

Şirket, Doha'dan Ankara'ya haftada 4 gün gerçekleştirilecek seferlerini 7'ye çıkartmak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Qatar Havayolları Başkanı Akbar Al Baker, Doha ile Ankara arasında başlayan uçak seferlerine ilişkin "Ankara'da kalmak ve uçuş gün sayımızı kısa sürede 4'ten 7'ye çıkarmak istiyoruz" dedi.

Katar Emirliği'nin ulusal hava yolu şirketi olan Qatar Havayollarının, ülkenin başkenti Doha'dan Ankara'ya seferlerinin başlaması nedeniyle Sharaton Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Oyuncu Seray Sever'in sunuculuğunu yaptığı toplantıda konuşan Al Baker, Türkiye ile Katar arasındaki karşılıklı ticaretin, 2008'de 1,2 milyar dolara çıktığını, 2015'e kadar da 10 milyar dolara ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Katar'da, aralarında Doha Uluslararası Havaalanı'nın da bulunduğu birçok projede 25'den çok Türk şirketinin 8,3 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını kaydeden Al Baker, iki ülke arasındaki hava taşımacılığında gelecek yıllarda önemli artış yaşanacağına inandığını dile getirdi.

Şirketinin Orta Doğu, Afrika, Asya-Pasifik ve Güney Asya'yı kapsayan geniş bir yelpazedeki iş ve tatil merkezlerine uçuş imkanı sağladığını ifade eden Al Baker, bu ay Tokyo, haziranda Sao Paulo ve Buenos Aires, temmuzda da Barselona uçuşlarına başlayacaklarını bildirdi. Al Baker, "Qatar Havayolları, bugün 81 uçaktan oluşan modern filosu ile Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik, Güney Asya ve Kuzey Amerika'da 88 farklı şehre uçuyor. Şirketimiz, 40 milyar doların üzerinde değeri olan 200'den çok uçak siparişi vermiştir. Uçak filomuzun ortalama yaşı 3 yıl 2 ay. Bu rakamda kalmayı, hatta daha da azaltmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Doha Uluslararası Havaalanı hakkında bilgi veren ve kısa bir tanıtım filmi sunan Al Baker, son teknolojiye uygun inşa edilen terminalin 14,5 milyar dolarlık yatırımla gelecek yıl tamamlanacağını belirtti.

Al Baker, bir gazetecinin, Ankara seferlerine ilişkin sorusu üzerine, haftada dört gün gerçekleştirilecek seferlerin başarılı olacağına inandığını belirtti. Al Baker, "Bu havaalanına çok uluslararası uçuş yok. Ayrıca Körfez bölgesinden gelen tek hava yolu şirketiyiz. Ankara'da kalmak ve uçuş gün sayımızı kısa sürede 4'ten 7'ye çıkarmak istiyoruz. Başarılı olmak için gereken gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir