"12 Eylül'de prangalardan kurtulacağız"

Erdoğan, anayasa değişikliğinin Türkiye'yi üstünlerin hukukundan kurtardığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAYINDIR - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin bir tarih yazarak, 1982 Anayasasındaki en kapsamlı değişiklikleri gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu anayasa değişikliği Türkiye'yi, üstünlerin hukukundan kurtarıyor, hukukun üstünlüğüne götürüyor" dedi.

Erdoğan, Bayındır'da düzenlenen toplu açılış törenindeki konuşmasında, TBMM'nin bir kez daha tarih yazdığını vurguladı.

YSK'nin referandumun 12 Eylül'de yapılacağına karar verdiğini anımsatan Erdoğan, 12 Eylül 2010 tarihinin 1980 darbesinin 30. yıl dönümüne denk geldiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"12 Eylül 2010'da 1980 darbesinin 30. yıl dönümünde, inşallah Türkiye 12 Eylül'ün izlerini üzerinden atacak. 12 Eylül 2010'da Türkiye inşallah yeni bir sabaha, aydınlık bir sabaha uyanacak. 12 Eylül 2010'da Türkiye prangalarından, zincirlerinden ayak bağlarından kurtulacak. Ufkunu, vizyonunu onlarla birlikte ekonomisini, demokrasisini daha yüksek standartlara taşıyacak. Biz sizin seçtiğiniz vekiller olarak üzerimize düşeni yaptık. Şimdi söz sizde. Şimdi karar sizin. Şimdi mühür sizin ellerinizde ve kararı siz vereceksiniz.

Birileri Anayasa Mahkemesine gidiyor. Varsınlar gitsinler. Biz millete gidiyoruz, farkımız bu. Hiç şüphemiz yok 'bize milletimiz yeter' dedik, onlar başka yollar arıyor. Biz her zaman milletin hakimliğine başvurduk. Bugün de 'millet' diyoruz. Son sözü millet söyler. Son kararı millet verir diyoruz. Zira egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal böyle dedi. Şimdi diyorum ya bugüne kadar Türkiye'de ruh ikizi bir muhalefet vardı.

CHP-MHP şimdi bunlar ruh üçüzü oldular. CHP-MHP, bir de yanlarına BDP'yi aldılar. Şimdi üçüz oldular. Bunları anlamak mümkün değil ve yanındaki milletvekili arkadaşlarının iradesine güvenmiyor. Arkadaşına güvenmiyor. Eee zaten Sayın Genel Başkanın Parlamentoya gelip gittiği yok. Biz orada Anayasayla uğraşırken, Sayın Başkan başka yerlerdeydi."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir