"Bugüne denk gelmesi tamamen tesadüftür"

CHP'li Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile görüşmesine ilişkin,"Bugüne denk gelmesi tamamen tesadüftür" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile görüşmesine ilişkin, "Öğle yemeği yendi. Bugüne denk gelmesi tamamen tesadüftür" dedi. 

Loğoğlu,  Büyükelçilik rezidansında gerçekleşen ve kendisinin de katıldığı öğle yemeğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yemeğin daha önceden planlandığını ve Kılıçdaroğlu'nun ABD'den döndüğünde, ABD Büyükelçiliği tarafından yapılan bir davet olduğunu belirten Loğoğlu, "Öğle yemeği yendi. Bugüne denk gelmesi tamamen tesadüftür" dedi.  

Yemeğin amacının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun ABD'ye yaptığı ziyarete ilişkin karşılıklı izlenimlerin değerlendirilmesi olduğunu belirten Loğoğlu, şunları söyledi: 

"O bağlamda Sayın Kılıçdaroğlu, geziden memnun kaldığını, istediği çizgiyi yakaladığını, yoğun kapsamlı bir program uygulandığını, geniş bir yelpazede temaslar yapıldığını, hem kendisinin hem arkadaşlarının memnun döndüğünü belirtti. ABD Büyükelçisi de bu ziyarete ilişkin, ABD'den aldığı izlenim ve değerlendirmelerin aynı doğrultuda, yani olumlu, yararlı olduğunu, anamuhalefet partisinin bu ABD temaslarının sürmesinin gerekli ve yerinde olacağını belirtti. Çünkü, ABD'nin Türkiye'de bütün taraflarla iktidar partisi, muhalefet partileriyle temasının, demokrasinin doğal gereği olduğunu vurguladı." 

"Ricciardone, demokrasi ve şeffaflıktan yana olduklarını bildirdi" 

Loğoğlu, görüşmede Kılıçdaroğlu'nun İstanbul merkezli operasyonla ilgili daha önce kamuoyuyla paylaştığı görüşler doğrultusunda bilgi verdiğini de söyledi.   

Loğoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu, burada hukuka, yolsuzlukların giderilmesi için CHP'nin öteden beri takındığı ilkeli duruma dikkati çekti. Özellikle bu işle ilgili olarak adı geçen bakanların görevden ayrılmalarının soruşturmanın selamati açısından, demokrasi ve hukuk devletinin gerekleri bakımından uygun olacağını söyledi.  Ricciardone ise bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de demokrasi ve şeffaflıktan yana olduklarını bildirdi" diye konuştu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir