"Bunun adı vatana ihanettir"

Başbakan Erdoğan, 2004 MGK kararlarının Taraf Gazetesi tarafından yayınlanması hakkında suskunluğunu bozdu. Erdoğan, bu belgelerin yayınlanmasının özgürlük olmadığını belirterek "bunun adı vatana ihanettir"dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da yapılan toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı. Erdoğan, 2004 MGK kararlarının Taraf Gazetesi tarafından yayınlanmasına sert çıktı; "Bu bilgileri yandaşlarınıza kimler sızdırdı. Bu belgeleri yayınlamak özgürlük değil vatana ihanettir" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu'nun gizli ibareli belgelerinin haberlere konu edilmesiyle ilgili olarak, "Bakıyorum da bazı medya kuruluşları maşallah el ele vermişler, bunlar düne kadar hiç bir araya gelemezlerdi, şimdi bir araya gelmeye başladılar. Bunu özgürlük olarak iddia ediyorlar, bunun adı özgürlük değil, bunun adı tüpedüz bu ülkeye, bu vatana ihanettir, başka birşey değildir" ifadelerini kullandı.

"Kimsenin teşhir etmeye hakkı yok"

Erdoğan, "Yasaklar insanların fikir özgürlüklerinde olursa biz karşıyız, ama devletin öyle mahremleri vardık ki bu mahremleri kimsenin teşhir etmeye, ifşa etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır, bunları da kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İşte bununla ilgili olarak gerek Başbakanlık gerek Milli Güvenlik Kurulu gerek Milli İstihbarat Teşkilatı suç duyurusu yaptı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Tekirdağ Hükümet Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

"Buradan bütün Tekirdağ'a, Çerkezköy'e, Çorlu'ya, Hayrabolu'ya, Malkara'ya, Marmara Ereğlisi'ne, Muratlı'ya, Saray'a, Şarköy'e, oralarda yaşayan tüm kardeşlerime, tüm vatandaşlarıma selamlarımı, sevgilerimi yolluyorum" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, bugün önce Tekirdağ'da, toplu açılış yapıp, ardından Çerkezköy'de ve akabinde Çorlu'da toplu açılış törenleri gerçekleştireceklerini belirtti.

[PAGE]

Erdoğan, bugün Tekirdağ'da ve ilçelerinde, sadece son 3 yıl içinde tamamlanan tüm hizmetlerin resmi açılışının yapılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"2006 yılında, biliyorsunuz, Tekirdağ'ımızda üniversite yoktu. Ama Tekirdağ'ı üniversite ile biz buluşturduk. Tekirdağ'ımıza bir üniversite kazandırdık. Tekirdağ'lı şairimiz, vatan şairimiz, mütefekkir merhum Namık Kemal'in ismini de bu üniversitemize verdik. Şu anda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi hızla büyüyor, gelişiyor ve Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olma yolunda kararlılıkla ilerliyor. Biz de üniversitemizin altyapısının güçlenmesi, imkanlarının artması için yoğun gayret sarfediyoruz."

Başbakan Erdoğan, "Bugün Namık Kemal Üniversitesinde yapımı tamamlanan 42 dersliğin, 4 amfinin, 24 laboratuvarın, rektörlük binası konferans salonu ve bir spor tesisinin açılışını yapıyoruz. 38 trilyon liralık bu eserleri bugün resmi olarak Namık Kemal Üniversitemize kazandırıyoruz" diye konuştu.

1 katrilyon 2 trilyon liralık yatırımın açılışı yapılacak 

Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanan 420 konutun da yine bugün hak sahiplerine teslim edileceğini aktaran Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, KOSGEP Hizmet Binası tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Kültür Merkezi, içme suyu projesi ve lojman projelerini tamamladı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Tekirdağ bir gençlik merkezi, bir stadyum, iki spor tesisi kazandırdı. Milli Eğitim Bakanlığımız, yine dersliklerini kazandırmaya devam etti. Bunun yanında da iki spor salonunu bitirdi. Sağlık Bakanlığımız bir hastane, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız liman yatırımlarını tamamladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, İl Özel İdaremiz, belde belediyelerimiz, çok önemli yerel projeleri bitirdi. Özel sektörümüz Tekirdağ ve ilçelerinde 194 trilyon liralık yatırım gerçekleştirdi ve bini aşkın Tekirdağlı'ya istihdam sağladı."

"Farklı kalemlerde 318 trilyon liralık yatırım, eser ve hizmet bugün Tekirdağ ile buluşuyor" diyen Erdoğan, "Bitmedi. Bugün buradan Çerkezköy'e geçeceğiz, Çerkezköy'de 376 trilyon liralık yatırım açacağız. Çorlu'da 308 trilyonluk yatırım açacağız. Yani tek bir gün içinde 1 katrilyon 2 trilyon liralık yatırımı resmi olarak açacak, Tekirdağ'ımıza kazandıracağız. Bütün bu açışların Tekirdağ'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

[PAGE]

"Köylerimiz, modern şehir haline dönüştüğü zaman bir başka güzel olacak"

Bu eserlerin yapımında emeği geçen bakanları, bakanlık çalışanlarını, valileri, İl Özel İdaresini, kaymakamları kutlayan ve özel sektör temsilcilerini tebrik eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Geleceğe yönelik daha bir çok açılışlarda birlikte olacağız, beraber olacağız. Ama artık yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem nedir? Artık Tekirdağ büyükşehir. Biz 'Tekirdağ büyükşehir olacak' dediğimiz zaman muhalefet, başta CHP 'Olamaz böyle bir şey' dedi. Şimdi merak ediyorum, 30 Mart'ta, bu anamuhalefet acaba Tekirdağ'a nasıl gelecek? Ne diyecek? 'Biz büyükşehiri daha iyi yönetiriz mi' diyecek. Sen büyükşehire karşı çıktın. Büyükşehire karşı çıkan bir anamuhalefet olarak nasıl olacak da şimdi 'Biz büyükşehiri daha iyi yönetiriz' diyecek. Bir defa siz büyükşehir nedir bunu bilmiyorsunuz. Büyükşehirden anlamıyorsunuz. Köy nedir, mahalle nedir, bunlara sorsanız anlamazlar, bilmezler ve hep 'Köy olarak kalalım' derler. Neymiş, köyün özerkliği varmış. Böyle bir mantık olur mu? İnsanın özerkliği olur. İnsanın yaşadığı yerin de bizler için altyapısıyla üstyapısıyla güzelliği olur."

Şu anda şehirleşmenin ve modern şehirleşmenin gayreti içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Köylerimiz, modern şehir haline dönüştüğü zaman bir başka güzel olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İşte İstanbul'u bilenler bilir. Eskiden Kadıköy, köydü. Ama şimdi Kadıköy oldu. Bakırköy köydü, ama Bakırköy oldu. Şimdi oraların haline baktığınız zaman farklı. Eskiden Sefaköy, köydü. Ama şimdi Sefaköy'e geldiğiniz zaman bakıyorsunuz ki orada farklı bir ilçe oluşmuş. Bir başka güzellik var. Ne ile? Altyapısıyla üstyapısıyla büyükşehirin bütün imkanlarından istifade eden, nazım imar planlarıyla ilçenin uygulama planlarının birbiriyle uyumlu olduğu bir şehircilik anlayışını görüyorsunuz.

Şehir ne demektir biliyor musunuz? Medine'den gelir. Medeni olmak demektir. Medeni olmak, şehirde oluşur, orada olgunlaşır ve onun için de bu büyükşehir anlayışını geliştirdik."

Erdoğan, "Temennimiz odur ki tüm ülkemizde şu anda 30 tane büyükşehir ve büyükşehir anlayışını inşallah diğer 51 vilayetimize de en azından imar bütünlüğü noktasında, altyapı, üstyapıdaki bütünlük noktasında taşımak suretiyle oraları da bu gelişmelerden inşallah istifade eder hale getireceğiz. Bunlar tabii adım adım olacak" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir