"Bütün kadınlarımıza yapılmış hakarettir"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahale etmesine ilişkin yaptığı açıklamada "CHP'linin terbiyesiz ve densiz davranışı bütün kadınlarımıza hakarettir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP milletvekili Kamer Genç'in Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda Emine Erdoğan'nın konuşmasına müdahalesine ilişkin Twitter hesabından görüşlerini paylaştı.

Twitter üzerinden Japonya resepsiyonunda CHP'li Kamer Genç'in, Emine Erdoğan'a yönelik tavrını "terbiyesizlik" olarak niteleyerek bu durumu kınadığını ve lanetlediğini dile getiren Bozdağ, CHP'linin terbiyesiz ve densiz davranışı sadece Emine Erdoğan Hanımefendi'ye değil bütün kadınlarımıza yapılmış saygısızlık ve hakarettir"  dedi.

Emine Erdoğan'a yönelik saygısızlık ve terbiyesizlik karşısında bütün kadınların tavrını ve tepkisini en sert şekilde koyması gerektiğini vurgulayan Bozdağ, "CHP Genel Başkanı'nın bu densizlik ve terbiyesizlik karşısında tavrını merak ediyorum, sessiz kalmak onaylamak anlamına gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

CHP yönetiminin atacağı adımları merakla bekliyorum

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Conrad Otel'de gerçekleştirilen "Dünya Akıllı Şehirler Zirvesi"ndeki konuşmasının ardından, CHP milletvekili Genç'in, Japon Milli Günü münasebetiyle düzenlenen gecede, Emine Erdoğan'a yönelik sarfettiği sözlerle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. 

Ev sahibi olan Japonya büyükelçisinin daveti, ricası üzerine Emine Erdoğan'ın orada bir konuşma yaptığını belirten Bağış, şunları kaydetti:

"Maalesef ana muhalefet partimizin tipik haleti ruhiyesini yansıtan bir milletvekili, adını bile ağzıma almak istemediğim ama ağız ishali olmuş bir şahıs orada haddini aşmış ve küstahça, terbiyesizce uluslararası konukların huzurunda sayın Başbakanımızın eşi konuşma yaparken, ülkemiz adına bir görevi ifa ederken, haddini aşacak cümleler kurmuştur. Ben bu konuda CHP yönetiminin atacağı adımları merakla bekliyorum. Bir yandan Türkiye'de medeniyetin, laikliğin, demokrasinin sözcüsü olduğunu vurgulayıp öte yandan kadın haklarına hiçbir saygı göstermeyen, insanlığa saygı göstermeyen mecliste her gün kavga çıkararak ağız bozukluğuyla herkese hakaret eden bir zihniyetin, CHP tarafından ne kadar korunacağını gerçekten merak ediyorum."

Milletin bu konudaki net tepkisini 30 Mart'ta sandıkta ortaya koyacağına inandığını ifade eden Bağış, "Hatırlarsanız geçmişte, CHP Genel Başkan Yardımcısı, sadece ve sadece çözüm sürecine destek verdiği için bir hanımefendi, CHP'den adeta ihraç edildi. Genel başkan yardımcılığından istifaya zorlanmıştı. Şimdi bir yandan bir kadın genel başkan yardımcısına tahammül bile edemeyen CHP'nin, kadına hakaret etmeyi marifet zanneden bir milletvekilini koruma altına alması, CHP'nin gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Bunu da milletimizin takdirine sunuyorum" dedi.

"CHP disiplin sürecini başlatmalı"

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da AK Parti'li kadın milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, CHP''nin, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile ilgili disiplin sürecini başlatması gerektiğini söyledi.   

"Hiçbir kutsalı olmayan, ahlaktan yoksun malum milletvekili, Sayın Başbakanımızın eşine yaptığı hakaretle yerli ve yabancı konukların huzurunda Türkiye Cumhuriyeti'ni rezil etmiştir" diyen Satır, 29 Ekim 2013'te Tokyo'da Türkiye Cumhuriyeti sefaretinde Japonya Başbakanı'nın eşinin onur konuğu olarak 900'ü aşkın davetli,  4 bakan ve 20 milletvekilinin önünde konuşma yaptığını, ardından Ertuğrul Fırkateyni faciasında şehit olan Osmanlı askerlerin anısına düzenlenen serginin açılışının gerçekleştirildiğini anlattı.

Belma Satır, "Mütekabiliyet gereği ve aramızdaki özel ve stratejik ilişki gereği, dün Japon Büyükelçiliği'ndeki milli gün vesilesiyle verilen davete Sayın Emine Erdoğan onur konuğu ve konuşmacı olarak davet edilmiştir. Ülkemizi temsilen konuşma yaparken hiçbir uluslararası diplomasi kuralına uymayan mütecaviz olay gerçekleşmiştir. Bu kişinin hiçbir kuruma, makama ve kişiye saygısı yoktur. Kadına, erkeğe, değerlerimize, örf ve adetlere, seçilmişlere ve seçmenine, mesai arkadaşlarına, bilime,  insan haklarına ve insanlığa saygısı yoktur" dedi. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtllayan Satır, CHP'nin alacağı tavır konusunda ne beklediklerinin sorulması üzerine, "Benim kanaatime göre disiplin kurullarını işletmeleri gerekir. Bu konudaki sonucu da takip edeceğiz" dedi.

Konunun yargıya intikal edip etmeyeceği sorusuna Satır, "Tabii ki olabilir. TBMM'nin şahsiyetine yönelik hakaret olduğu için o anlamda olabilir Bir kadın devlet büyüğünün eşine yönelik olduğu için olabilir. O konuyu çalışacağız" dedi

Bu konularda ilginizi çekebilir