"Demokraside balans ayarı sandıkla yapılır"

Devlet Bakanı Arınç, 15 gün sonra Türkiye'nin büyük bir imtihana gireceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİTLİS - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Demokraside balans ayarı sandıkla, seçimle yapılır. Topla tüfekle yapılmaz. Demokrasilerde millet iradesine müdahale edilmez" dedi.

AK Parti Bitlis Teşkilatı tarafından, Bitlis İsmail Eren Spor Tesislerinde düzenlenen halk toplantısına katılan Bakan Arınç, 15 gün sonra Türkiye'nin büyük bir imtihana gireceğini söyledi.

Bu imtihanın halkın önüne konacak sandık olduğunu belirten Bakan Arınç, şöyle konuştu:

"Bu kez seçim sandığı değil. Seçim sandıklarına girdik ve her defasında siz, hep birinci yaptınız. Başınıza taç yaptınız, bizleri onurlandırdınız, AK Partiyi iktidar yaptınız. Biz de sizin bu teveccühünüze karşılık vermeye çalıştık. Hizmet için yollar, hastaneler, göletler, okullar ve üniversiteler yaptık. Özel müteşebbise yatırım yapması için teşvikler verdik. Çok şükür bunlara devam edeceğiz. Köydes projesini ve Beldes projesini getirdik. Halkımızın daha rahat ve huzurlu yaşaması için çaba gösterdik."

"Hedefimiz tam demokrasi"

AK Parti olarak hedeflerinin tam demokrasi olduğunu kaydeden Bakan Arınç, bunun için milletin iradesinin esas olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Buradaki her kardeşimin oyu ve düşüncesi, Ankara'daki Cumhurbaşkanının oyu ve düşüncesiyle eşittir. Birbirinden üstünlük yoktur. Egemenlik milletindir. Millet nasıl bir yönetim, nasıl bir Anayasa, millet nasıl gelişmek, büyümek, kendini ifade etmek istiyorsa, o demokrasinin gerekleri içinde serbest olmalıdır. Demokraside balans ayarı sandıkla, seçimle yapılır. Topla tüfekle yapılmaz. Demokrasilerde millet iradesine müdahale edilmez. Demokrasilerde darbe olmaz, muhtıra olmaz, olmamalı. Kaşını kaldırdın, gözünü kaldırdın, korkuttun, kaçırttın, hükümetler gelsin, hükümetler gitsin. Bu ancak, üçüncü sınıf, beşinci sınıf ülkelerin demokrasisinde olur. Türkiye artık, AK Partiyle tam demokrasiye geçti. Yeni bir Türkiye var. Milletin istediği olacak. Yoksa kendilerini seçkin ve üstün görenlerin istediği şekilde olmayacak. Seçkinlerin hukukuna 'hayır', diyeceğiz, hukukun üstünlüğüne 'evet' diyeceğiz. Temel haklarımız var. Bu haklarımızı kuvvetlendireceğiz. Bediüzzaman Hazretlerinin sözünde dediği gibi; 'Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz yaşamam' diyeceğiz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir