"Devlet terörle pazarlık yapmaz"

Bakan Yıldız, hükümetin terör örgütü PKK ile görüşme yapmadığını, bu konudaki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Devlet terörle pazarlık yapmaz. Şu anda hükümetiz ve hükümetimiz PKK ile, terörle hiçbir zaman pazarlık masasına oturmaz" dedi.

Bakan Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine, hükümetin terör örgütü PKK ile görüşme yapmadığını, bu konudaki iddiaların asılsız olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Devlet terörle pazarlık yapmaz. Şu anda hükümetiz ve hükümetimiz PKK ile, terörle hiçbir zaman pazarlık masasına oturmaz. Böyle birşey söz konusu değil. Ama terörün bitmesi için ne gerekiyorsa biz onu yapacağız."

Yıldız, referandumla ilgili bir soruyu da, "Halkımızın tercihlerine müdahale etmemiz söz konusu olamaz. 'Evet' veya 'hayır'. Biz 'evet' demenin yararlarını, çocuklarımızın geleceği ile ilgili konuları aktarıyoruz, Türkiye'nin istikrarıyla ilgili, geleceğiyle ilgili, bu ülkeye yapacağı katkıları anlatmaya çalışıyoruz. Tercih vatandaşın. Vatandaşımız 'hayır' derse boynumuz kıldan ince. Bizim sezgilerimiz, bizim şu ana kadar tespit ettiklerimiz vatandaşımızın evet yönünde ağırlıklı olarak oy kullanacağı ile alakalı" diye cevapladı.

Bakan Taner Yıldız, Akdeniz ve Karadeniz bölgesine 2 ayrı nükleer enerji santralı kurulması için çalışmaların sürdüğünü de belirterek, "40 yılda 30 iktidarın yapamadığını inşallah biz yapacağız. Santrallerin kurulması 5-7 yılı buluyor. Açılması, işletmeye alınması da 8-10 yılı buluyor. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılından önce Türkiye nükleer elektrik enerjisini kullanıyor olacak" dedi.

Taner Yıldız, Pakistan'da yaşanan sel felaketiyle ilgili yardım kampanyalarının başladığını da ifade ederek, "Kayserili sanayicilerimiz, iş adamlarımız, hayırseverlerimiz, yine Kayseri'ye yakışır bir şekilde  katkıda bulunacağız. Milletvekilleri olarak bizde kendi aramızda konuştuk ve bizde katkılarımızı sunmaya çalışacağız" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir