"Emeklilik sigortası, hayat sigortasına göre ön planda"

AEGON Orta ve Doğu Avrupa CEO'su Kepecs, hayat sigortası piyasasında da gelişmeler olacağına inandığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL- AEGON Orta ve Doğu Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Gabor Kepecs, Türkiye'de hayat sigortası piyasasında da gelişmeler olacağına inandığını söyledi.

Kepecs, AEGON Macaristan ve AEGON Türkiye tarafından düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında, Türkiye'de hayat sigortası piyasasının az geliştiğini belirtti.

Türkiye'de emeklilik sigortasının daha fazla öne çıktığına işaret eden Kepecs, "Umarım hayat sigortası piyasasında da gelişmeler olacak" dedi.

AEGON Emeklilik ve Hayat Genel Müdürlü Uğur Tozşekerli, Türkiye'de bireysel emekliliğin ihtiyaç olarak ortaya çıktığına değinirken, hayat sigortasında Türkiye'de GSMH'nin yüzde 0,15'i kadar prim üretildiğini anlattı.

Tozşekerli, hayat sigortasında Türkiye pazarının düşük olmasına rağmen fırsat barındırdığını, ciddi yaklaşımlarla iyi yerlere gelmenin mümkün olduğunu söyledi.

En doğru tavsiye verilen dağıtım kanalı, yaşam döngüsüyle ilgili her evrede değişen ürünler ve başarılı fon yönetimiyle farklılaşmak istediklerini ifade eden Tozşekerli, 2010 yılına güçlü ve yetkin girdiklerini belirtti.

Bilgi teknolojilerine 5 milyon lira harcama

Tozşekerli, "Bireysel emeklilikte yeni iş üretiminde 2014'te ilk 5'te olmak, hayat sigortacılığında bireysel anlamda, grup ve kredi ayakları dışarı bırakıldığı zaman, 2012 sonunda ilk 3 içinde olmak gibi ciddi hedefimiz var" dedi.

Bilgi teknolojilerine 5 milyon lira üzerinde harcama yaptıklarını bildiren Tozşekerli, 2009'da iç satış üretkenliğini 2,5 kat artırdıklarını dile getirdi.

Tozşekerli, Türkiye'de insanların ilk sırada çocukları için birikim yaptıklarına dikkati çekti.

Bu konularda ilginizi çekebilir