"Gerginliğin sebebi Kılıçdaroğlu ve Yavaş'tır"

Seçim sonrası düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökçek, Ankara'da çıkan gerginliğin sebebi olarak Kılıçdaroğlu ve Yavaş'ı işaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Melih Gökçek seçim sonrası düzenlediği basın toplantısında itirazlara yönelik de açıklamalarda bulundu.

"CHP halkı tahrik ediyor"

CHP'yi halkı tahrik etmekle suçlayan Gökçek, "Bizim 200 oyumuz yandaki Yurt Partisi'ne geçirilmiş ya da CHP'nin oyları başka partilere aktarılmış. Biz bunların tamamını inceledik. Yaptığımız tetkitler üzerine açık ara farkla seçimi aldığımız ortaya çıkıyor. Umuyoruz ki oyumuz 10 bin civarında daha artacak. 40 bini aşacağız.

Ankara'da çıkabilecek tüm gerginliğin sebebi olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  ve seçimlerde CHP'nin Ankara'dan büyükşehir adayı Mansur Yavaş'ı adres gösteren Gökçek, 
"İnsanları sokağa döküyorlar. Aman durun diyorlar. Bu mağlubiyet olduktan sonra sokaklarda olaylar çıkaracaklarını tahmin etmiştim. Sarıgül’ün basın toplantısında söyledikleri de bunu kanıtladı. Tweetlerle birbirlerine toplanılmaları söyleniyor. Mansur Yavaş çok net olarak ortaya çıktı, çok enterasan tahrikler yaptı." dedi.

"Kılıçdaroğlu’nun bileti kesilir"

Gökçek, CHP hakkındaki Hüseyin Akgün'ün açıklamalarına ilişkin soruya ise "Kesinlikle Kılıçdaroğlu’nun bileti kesilir, geçmişola. Karar verdik değiştireceğiz onu" cevabını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir