"Hak edenler, hak ettiği cezayı almalı"

AKP Grup Başkanvekili Bozdağ, Konya'nın Balcılar beldesinde çöken yurt binasına ilişkin açıklama yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesi ile ilgili soruşturma sonucunda, hak edenlerin, hak ettiği cezayı mutlaka alması gerektiğini bildirdi. 

Bozdağ, AKP Konya İl Teşkilatı'nda "Yaz Dönemi Teşkilat Çalışma Programı" kapsamında düzenlenen basın toplantısına katıldı. 

Toplantıda, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesini değerlendiren Bozdağ, "Etrafında olan bitenlerin farkına bile varamadan 18 çocuğumuz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Konya'da olan üzücü hadiseyle ciğerlerimiz yandı. Çok üzücü bir olay" dedi. 

"Bu işte bir imar kusuru varsa, idari bir kusur varsa ve eğer bu işin içinde başkaca kusurlar varsa, bunların mutlaka üzerine gidilmesi gerekiyor" diyen Bozdağ, şunları söyledi: 

"Sayın Başbakanımızın talimatıyla sayın bakanlarımız buraya geldiler. Zannedersem Konya Valiliği, İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı idari tahkikat başlattı. Cumhuriyet Savcılığı da adli tahkikat başlattı. Bu tahkikatlar devam ediyor. Balcılar'daki olayla ilgili tahkikatların sonucunda hak edenler, hak ettikleri cezayı mutlaka almalıdır. Alması lazımdır ki bundan sonraki süreçte bu acılar yaşanmasın. 

Ortada bir ihmal var. Üzerine gitmemiz lazım ve bunların hak ettikleri cezayı alıp almadıklarını hepimizin takip etmesi lazım. AKP olarak, bu sürecin sonuna kadar devam ettirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu işte kusuru olanları hesap verebilir noktaya getirip yargının önüne çıkarmak, güvenlik güçlerimizin ve bu konuda tahkikat yapan birimlerimizin görevidir. Biz de onların arkasındayız." 

"İran, önemli bir ülke"

Toplantıya katılan Konya Milletvekili Sami Güçlü de, bir gazetecinin, "İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Anıtkabir'i ziyaret etmeyecek olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu, şöyle cevapladı: 

"İran, önemli bir ülke. Türkiye komşularıyla iyi ilişkiler kurma noktasında çok gayret gösterdi. İran ile Irak arasındaki dolaylı görüşmeleri Türkiye başlattı. İran aynı zamanda sorunları da olan bir ülke. Özellikle nükleer denemelerden dolayı ABD ile sorunları var. Diğer taraftan komşumuz olan bir ülke. Çok sayıda soydaşımız bu ülkede yaşıyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanının Türkiye'ye gelerek, Anıtkabir'i ziyaret etmemesi hadisesini 'ben şahıs olarak, Sami Güçlü olarak' çok doğru bulmuyorum. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının değer verdiği önem verdiği, Cumhuriyetimizin kurucusunu ziyaret etmemesinin doğru olacağını söyleyemem. Ancak, bu ziyaretin özellikle İstanbul'a taşındığı gibi bir izlenime de sahip değilim." 

AKP İl Başkanı Faruk Dügen de yaptığı konuşmada, her yıl TBBM'nin tatile girmesiyle, "Yaz Dönemi Teşkilat Çalışma Programı" adı altında bir çalışma başlattıklarını hatırlatarak, "AKP Konya Teşkilatı olarak, 2008 yılı yaz dönemi çalışma programının startını buradan veriyoruz. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla ve her kademeden teşkilat mensuplarımızla birlikte bu yıl da Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, 'Çalınmayan kapı, sıkılmayan el bırakmayacak' şekildi halkımızla kaynaşacağız. 3 hafta boyunca halkımızın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm yolları bulmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Toplantıya, AKP Konya Milletvekilleri, Orhan Erdem, Kerim Özkul, Mustafa Kabakcı, Hasan Angı, Ayşe Türkmenoğlu, Abdullah Çetinkaya, Özkan Öksüz, Muharrem Candan, Harun Tüfekçi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Sabri Ak ve belediye başkanları katıldı.