"İnternet düzenlemesi Çankaya'dan dönmese bile..."

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, yeni internet düzenlemesi hakkında, "Yanlış hesap Çankaya'dan dönmese bile Anayasa Mahkemesi'nden geri döner" ifadesini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, internet düzenlemesine ilişkin "Yanlış hesap Çankaya'dan dönmese bile Anayasa Mahkemesi'nden geri döner" dedi. Kamalak, İzmir'de aday tanıtım toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kamalak, 2009 mahalli seçimlerinden bu yana tespit edildiği kadarıyla bin 522 belediye başkanı hakkında soruşturma açıldığını ifade ederek, bunlardan 600'ünün AK Partili, 454'ü CHP'li, 232 MHP'li belediye başkanı olduğunu, 96'sının ise Barış ve Demokrasi Partisi'ne mensup olduğunu savundu. Kendileri dışındaki tüm partilerin kirlendiğini iddia ederek, milletin önüne pırıl pırıl adaylarla çıktıklarını öne süren Kamalak, parti olarak da Türkiye'nin her noktasında seçimlere gireceklerini belirtti.  

"17 Aralık operasyonuyla ilgili virüsten, Haşhaşilerden, uluslararası komplolardan bahsediliyor" diyen Kalamak şöyle konuştu: 

"Yeni bir istiklal mücadelesinden bahsediliyor, Allah aşkına kiminle savaşacağız? 55 yıldır kapısında hazır olda beklediğimiz AB ile mi savaşacağız? Yoksa içeride milleti mi birbirine kırdıracağız? Bize 'sen cemaatten yana mısın?' diye soruyorlar. Ben haktan, hukuktan, milletten yanayım. Severiz sevmeyiz Fethullah Hoca devletin yapamadığını yapmıştır. 160 ülkede okulları var. Devletin kaç okulu var? Düne kadar bağrına bastığın, '15 kat büyüttüm' dediğin ekip 17 Aralık'ta bir takım hırsızlığı, yolsuzluğu ortaya çıkardı diye Haşhaşi oldu öyle mi? Türkçe Olimpiyatları kapanış konuşmalarını izleyin, orada Fethullah Hoca göklere çıkartılıyor Başbakan ve bakanları tarafından. Dün iyi idi, bugün kötü." 

"Yanlış hesap Bağdat'tan döner" 

Kamalak, gazetecilerin "internete yönelik düzenleme var, sansür olarak yorumlanıyor, siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya "Yanlış hesap Bağdat'tan geri döner demişler. Bağdat'a gitmeye de lüzum yok. Kanaatimiz o dur ki Cumhurbaşkanlığı'ndan geri döner, oradan dönmezse Anayasa Mahkemesi'nden geri döner diye ümit ediyorum" cevabını verdi. 

17 Aralık'taki operasyonla ilgili savcı, polis, hakimler için "çete üyesi, Haşhaşi, virüs, demokrasiye kasteden karanlık zihniyetin ürünleri, paralel yapılanma" denildiğini aktaran Kamalak, sözlerine şöyle devam etti: 

"Eğer bir memur yolsuzluğa bulaşmış ise bunun bir soruşturma usulü olur. Memuru buradan alıp falan yere sürmek, 6 bin polisin sürgün edildiği söyleniyor, hakimler, savcılar… Ortada bir suç varsa tayin etmekle suç ortadan kalkmış mı olacak? Sen suçunu kapatmak için hakimlerin, savcıların, emniyet mensubunun elini bağlıyorsun, hadise bu. O yasayla ilgili bunlar geçici şeylerdir, netice itibariyle yanlış hesap Çankaya'dan dönmese bile Anayasa Mahkemesi'nden geri döner."  

Kamalak, "Tırlarının durdurulması Suriye politikasını yeniden gündeme getirdi. Ayrıca cemaatin üst yönetimiyle seçim ittifakı ile ilgi görüşmeniz oldu mu?" şeklindeki soru üzerine de hükumetin Suriye politikasının yanlış olduğunu söyledi. Türkiye'nin insani yardım kuruluşunun MİT değil Kızılay olduğunu ifade eden Kamalak, "O yardım yarın Türkiye'nin başını ağrıtacaktır. İnsani yardımsa neden denetimden kaçıyorsun?" dedi.  

Kamalak, cemaatle ilgili de özel görüşmelerinin olmadığını kaydederek, "Vicdanlara sesleniyoruz, hakkın, hakikatin yanındayız. Biliyoruz ki aziz milletimiz aklı selim sahibidir" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir