"Maraş dosyası karanlıkta kalmayacak"

CHP'li Hüseyin Aygün, Milli Savunma Bakanlığı'ndan Maraş olaylarına ilişkin dosyayı alacaklarını ifade ederek, "O dosya karanlıkta kalmayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Milli Savunma Bakanlığı'ndan o dosyayı  alacağız, o dosya karanlıkta kalmayacak" dedi. Aygün, Maraş olaylarının yıldönümü dolayısıyla, olayların mağdurlarıyla Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, mağdurların, Maraş olaylarıyla ilgili bir komisyon kurulmasını ve Meclis tarafından soruşturulmasını talep ettiklerini söyledi. 

Aygün, 13 Ağustos'ta Maraş olaylarıyla ilgili dosyayı Genelkurmay Başkanlığı'ndan talep ettiklerini belirterek, Genelkurmay'dan da 29 Ağustos'ta 40 bin lira yatırılması halinde dosyanın verileceğinin söylendiğini belirtti.  

Parayı yatırarak, dosyanın fotokopisinin çekilmesini istediklerini ve işlemin başladığını, ancak dün Genelkurmay'ın çok ilginç bir karar alarak, dosyanın Milli Savunma Bakanlığı'na (MSB) verileceğini bildirdiğini ifade eden Aygün, şunları kaydetti: 

"Maraş olaylarıyla ilgili dosyanın Genelkurmay tarafından MSB'ye verilmesini anlayamadık. Bu tasarrufu 2 gün sonra yapılacak Maraş anmasını engellemeye, Maraş etrafından  oluşacak duyarlılığı yok etmeye dönük negatif bir tavır  olarak görüyoruz. Maraş katliamını gizleyenlere, Maraş katliamının üstüne  örtenlere bu tavrıyla Genelkurmay Başkanlığı'nın da katıldığını düşünüyoruz. Buradan Genelkurmay Başkanlığı'nı da protesto ediyoruz. MSB'den dosyayı alacağız, o dosya karanlıkta kalmayacak. 167 klasörden, 47 bin sayfadan oluşan dev Maraş katliam dosyasının mağdurların eline geçmesini sağlayacağız. Anlayamadığımız bir şey oldu ve herhangi bir açıklama  yapılmadı. Sadece 'Maraş Valisi gibi Genelkurmay Başkanlığı da Maraş katliamının üzerini örttü'  diye düşünüyoruz. Başka bir sonuç çıkaramıyoruz." 

Bu arada toplantıda Maraş olaylarında ölenlerin görüntülerinin bulunduğu bir pankart açıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir