"Meclis'in sağduyusu bu önergeyi reddedecek"

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Allahıma inandığım gibi inanıyorum ki, TBMM'nin sağduyusu bu önergeyi reddedecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Şişli'den ayrılarak Sarıyer'e dahil edilmesi önergesine ilişkin, "Allahıma inandığım gibi inanıyorum ki, TBMM'nin sağduyusu bu önergeyi reddedecek. Şişli ile bütünleşen Ayazağa, Huzur ve Maslak mahallelerinin bugünden sonra da Şişli ile birlikte çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum" dedi.

 
Sarıgül, Halaskargazi Caddesi'ndeki Kent Pasajı'ndaki tarihi Kent Sineması'ndaki yenileme çalışmalarını tanıttı. Burada bir konuşma yapan Sarıgül, sinemanın 1960'lı yılların başında inşa edildiğini belirtti.
 
Sinemanın bir sanat dalı olduğunu, bu salonların da bu sanat dalı için yapıldığını ifade eden Sarıgül, "Bu salonların kalbi sanat ile çarpmaya devam edecek. İşte onun için buradayız" dedi.
 
Darbe nereden gelirse gelsin uygarlıktan hiç taviz vermeyeceklerini dile getiren Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bilim, sanat, kültür medeniyet ürünüdür. Medeniyet kentlerde yeşerir, kentlerde büyür. Bilimden gidilmeyen sonu karanlıktır. Kent Sineması, kısa zamanda yurttaşlarımıza kavuştu. Hep beraber sinemamızı nereden aldık, nereye getirdik. Buranın mülkiyeti Şişli Belediyesi'ne aittir. Bundan sonra başka yerlere gitmemize gerek yok. 890 koltuklu çok güzel bir salonu Şişlili yurttaşlarımız ve İstanbullular için hazırlıyoruz. Eskiden olduğu gibi bütün yurttaşlarımızı kültürle, sanatla ve bilimle buluşturacağız."
Sarıgül, sinemanın yenilendiğini, kolonlarının güçlendirildiğini, koltuk sayısının arttırıldığını, ses düzeninden, görüntüsüne kadar titiz bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.
 
"Bu önergenin reddedileceğini biliyorum"
 
Mustafa Sarıgül, sinemanın tanıtımına katılan gazetecilere, Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Şişli'den ayrılarak Sarıyer'e dahil edilmesi önergesini şöyle değerlendirdi:
"Çünkü Mustafa Sarıgül ve arkadaşları ucuz iş yapmaz. 13 ilin büyükşehir kapsamına alınması kanunu görüşülürken, saat 01.15'te iki milletvekili, 1944 yılından beri Şişli ile eşdeğer olan, bütünleşen Ayazağa, Huzur ve Maslak mahallelerinin bir başka ilçeye bağlanması konusunda önerge veriyor. Milletvekilliği yapmış bir kişiyim. TBMM'yi biliyorum. Allahıma inandığım gibi inanıyorum ki, TBMM'nin sağduyusu bu önergeyi reddedecek. Şişli ile bütünleşen Ayazağa, Huzur ve Maslak mahallelerinin bugünden sonra da Şişli ile birlikte çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum. Bu önergenin reddedileceğini biliyorum."
Konuşmasının ardından Kent Sineması'nın zemin katına inen Sarıgül ve beraberindekiler, sinemanın eski fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterisini izledi. Sinemanın tanıtımına Tarık Akan ve Rutkay Aziz'in de aralarında bulunduğu sanatçılar da katıldı.
Bu konularda ilginizi çekebilir