"Meclisimiz daha fazla duyarsız kalamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemine ilişkin, "Artık milletimizin de güçlü bir talebi haline gelmiş olan bu konuya meclisimizin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sisteminden korkup kaçmamak gerektiğini belirterek, bu konuya meclisin ve siyasi partilerin daha fazla duyarsız kalamayacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara hitap eden Erdoğan, Türkiye'nin yönetim sistemi içinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek "Biz bu çarpıklıkları düzeltmek için sürekli yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz. Milletimiz başkanlık sistemini daha çok tartışsın diyoruz. Biz bundan niye korkuyoruz? Niye çekiniyoruz?... Bu konuda karar mercii önce meclis sonra millet olacaktır" diye konuştu.

Muhtarlardan da bu konuyu gündeme getirmelerini isteyen Erdoğan, "Artık bu konuya meclisin ve siyasi partilerin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim" dedi.

"Vatandaşlarımızın zararlarını gidereceğiz"

Güneydoğu Anadolu bölgesinde son haftalarda bazı il ve ilçe merkezlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarını ve güvenlik güçlerinin operasyonlarını da değerlendiren Erdoğan,  gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Bu olaylarda en büyük zararı bölgedeki vatandaşlar ve esnaf görmektedir... Biz devlet ve hükümet olarak vatandaşlarımızın zararlarını gidereceğiz. Güvenlik güçlerimiz sivillere, masumlara zarar vermemek için çok titiz, hassas bir çalışmayla terör örgütü mensuplarını birer birer etkisiz hale getiriyorlar."

"Örgütün gerçek yüzünü vatandaşlarımız açıkça görmüştür... Bölücü terör örgütüyle mücadele sonuna kadar tavizsiz sürdürülecek" diyen Erdoğan, "Terör örgütü mensuplarının ilçemerkezlerinden temizlenmesi ile bölge halkı ile yeni dönemi birlikte inşa edeceğiz. Muhatabımız bölge insanının kendisidir" ifadelerini kullandı.