"Memura siyaset engeli haksızlıktır"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk "Türkiye'nin en entelektüel kesimini oluşturan devlet memurlarının, siyaset yapmasının önüne engeller koymak, öncelikle ülkeye yapılmış bir haksızlık olacaktır"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





ANKARA  - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, devlet memurlarının siyaset yapmasını engellemenin, ülkeye yapılmış bir haksızlık olacağını savundu. Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişiklik çalışmalarında, memura siyaset hakkının TBMM'de tartışıldığını belirtti.

Görüşmelerde, memura siyaset hakkının MHP temsilcilerince savunulduğunu, AK Parti ve CHP'nin ise buna karşı çıktığını ileri süren Koncuk, şunları kaydetti: "Türkiye'nin en entelektüel kesimini oluşturan devlet memurlarının, siyaset yapmasının önüne engeller koymak, öncelikle ülkeye yapılmış bir haksızlık olacaktır. Bu ülkenin kaynakları ile yetişmiş, okumuş milyonlarca devlet memuruna, 'sen bu ülke ile ilgili düşünme, tavır alma, siyaseti biz yaparız, siz kararlara uyarsınız' anlamına gelen siyaset yasağı, en aydın kesim olan memurun, bu ülke ile ilgili düşünmesine engel olmakla eşdeğerdir. Memurun, hatta herkesin partizanca davranmasına engel olacak düzenlemeler yapılmalı ancak siyaset hakkı bir insan hakkı olarak görülmelidir."

AK Parti ve CHP'yi memura siyaset hakkı konusunda daha etraflıca düşünmeye davet eden Koncuk, "İnanıyoruz ki AKP ve CHP de bu konuda bir kuru inatlaşma içerisine girmeksizin 'memura siyaset hakkı' konusunu tekrar değerlendirecektir. Memurun siyaset yapması konusunda ülkemizde fiili bir durum vardır, anayasa bu fiili duruma uygun olarak yapılmalı ve memurun siyaset yapma hakkının legal sınırları çizilmelidir" ifadelerini kullandı.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir