"MHP sıralarına bir metre yaklaşan ne olacağını görür"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Meclis'te yaşanan kavgayla ilgili olarak,"Niyet sahipleri ayaklarını denk alsınlar, kuru tehditlere pabuç bırakmayacağız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Genel Kurulunda geçen hafta yaşanan kavgaya ilişkin, "Niyet sahipleri ayaklarını denk alsınlar, kuru tehditlere pabuç bırakmayacağız ve nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı da anında defedeceğiz. Meclisteki herkese sesleniyorum: MHP'nin sıralarına bir metre yaklaşan bundan sonra ne olacağını görecek" dedi.

Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen hafta TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavgaya değindi. İktidar partisine mensup milletvekillerinden bazılarının, 69 milletvekili olan MHP grubuna yönelik müdahaleye kalktığını ifade eden Bahçeli, bütün bunların ekran önünde ve canlı olarak, kamuoyunun hakemliğinde ve şahadetinde gerçekleştiğini söyledi.

Hitabet esnasında eleştirilerin dozunun kaçtığını, konuşma adabı ve ahlakın seviyesinin ise giderek düştüğünü dile getiren Bahçeli, "Parti grubumuza doğrudan yönelerek ağır ithamlar ve eleştirilerde bulunulmuş, tam bir çarpıtma ve yalan ile partimize yönelik iftiralar atılmıştır" dedi.

Bu gelişmeler esnasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "hiddetten kıpkırmızı olan bir çehre ile kürsüye geldiğini" iddia eden Bahçeli, "Tahriklerin zirve yaptığı bu esnada bazı AKP milletvekillerinin oturmaları gereken yerlerden kalkarak Genel Başkanlarının işaret ettiği yöne doğru ilerlemişlerdir. TBMM'de kendilerine ayrılan bölümde oturan partimize mensup milletvekillerine yönelmişler ve fiili bir saldırı gerçekleştirmek istemişlerdir. Bütün bu gelişmeler olurken, olayın tahrikçisi Başbakan Erdoğan ise grubunu kendi rezillikleri ile başbaşa bırakıp Genel Kurul dışına kaçmıştır" diye konuştu.

Bahçeli, bu kötü niyet ve saldırı teşebbüslerine, partisine mensup milletvekilleri tarafından hak ettiği karşılığın verildiğini vurgulayarak, "Büyük bir  sabır ve metanetle kendilerine yönelen ağır tahriklere katlanan grubumuz, tam bir disiplin ve vakar ile davranmıştır. Partimize ve milli iradeye yönelik doğrudan saldırıya yeltenen AKP zihniyetini terbiyeye, ölçülü olmaya ve hadlerini bilmeye tekraren davet ediyorum. Milliyetçi hareketin temsilcileri olarak, ağır kışkırtmalara karşı gösterilen olgunluk ve olayların daha fazla büyümesini engelleyen sağduyulu yaklaşımınız nedeniyle ise sizleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"Ne geri adım atacağız ne dayatmalara boyun eğeceğiz"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, çırpınışların boşuna, tahrikler, yalanlar ve iftiraların beyhude olduğunu belirterek, "Kaçış ve kurtuluş yoktur. Er yada geç milletin hakemliğine gidilecektir ve beklenen son AKP zihniyetinin karşısına çıkacaktır. O gün geldiğinde ne yandaşların çırpınışları ne hırsızların ve uğursuzların kıvranışları ne başka başkentlerin yalvarışları onları kurtarmaya yetmeyecektir" dedi.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Unutulmasın ki millet sahipsiz değildir. Ülkem ümitsiz değildir. Yüreği Türkiye için çarpan milletvekili arkadaşlarım, Milliyetçi hareketin Türkiye sevdalısı kardeşlerim, bilmenizi istiyorum ki içten ve dıştan çepeçevre kuşatılan Türkiye'nin ümidi sizsiniz. Kuşatmayı yaracak ve milleti yalandan, dolandan, istismardan ve soygundan kurtaracak olan sizlersiniz. Bu yüzden de hedefte siz varsınız. Milletimiz uğruna ne baskılardan yılacağız ne yolumuzdan döneceğiz ne geri adım atacağız ne dayatmalara boyun eğeceğiz. Hak bildiğimiz, doğru olduğuna inandığımız yolda sonuna kadar gideceğiz. Milletimizin can yoldaşı, ecdadımızın temsilcisi olmayı sürdüreceğiz. Niyet sahipleri ayaklarını dek alsınlar, kuru tehditlere pabuç bırakmayacağız ve nereden gelirse gelsin her türlü saldırıyı da anında def edeceğiz. Meclisteki herkese sesleniyorum; MHP'nin sıralarına bir metre yaklaşan bundan sonra ne olacağını görecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir