"Milletin onuruyla oynanır hale geldi"

CHP'li Selvi, partisinin Kütahya Belediye Başkanı Adayı İsmail Hakkı Düğer ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KÜTAHYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, iktidarın Türkiye'yi gülünç duruma düşürdüğünü savundu.

Selvi, Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2002 yılında 14 milyar dolar dış borcun AK Parti döneminde 50 milyar doları aştığını, ekonomik krize rağmen hükümetin toz pembe tablolar çizdiğini söyledi.

Türkiye'de başını örtenlerin ikiye ayrıldığını ifade eden Selvi, şöyle konuştu:

"Samimiyetle başını örtenler hala yoksulluk içinde. Ama onların arkasına sığınıp başını örtenler rahat. AK Parti, sadaka dağıtmayı sosyal devlet adı altında millete yutturmaya kalkıyor. Bu iktidar Türkiye'yi gülünç duruma düşürdü. Milletin onuruyla oynanır hale geldi. Köylere çamaşır makinası, buzdolabı, çekyat gibi çeşitli hediyeler veya rüşvetler veriliyor. Sosyal devlet bu değil. Bu köylerde yol ve su yok. Vatandaş 2 kilometre uzaktan su getirip mi yıkayacak bulaşığını? Buzdolabına koyacak yiyeceği yok. İnsanların zekasına hakaret ediliyor."

Selvi, konuşmasının ardından partisinin Kütahya Belediye Başkanı Adayı İsmail Hakkı Düğer ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıttı.

Selvi, partiye katılan bazı vatandaşlara rozet takıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.