"Pidenin kilo fiyatı 3,5 lirayı geçmeyecek"

Balcı, "Oda Başkanının yaptığı açıklama, kendi kişisel görüşleridir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, federasyonun Türkiye geneli için açıkladığı pide kilogram fiyatına İstanbul Fırıncılar Odası Başkanının gösterdiği tepkiyi değerlendirirken, "Oda Başkanının yaptığı açıklama, kendi kişisel görüşleridir" dedi.

Balcı, "İstanbul'da da diğer illerde olduğu gibi pide kilogram fiyatının 3,5 lirayı geçmeyeceğini" kaydetti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Balcı yazılı açıklamasında, İstanbul Fırıncılar Odası'nın pide fiyatlarıyla ilgili önceki gün yaptığı açıklamanın "hem esnaf hem de vatandaşlar arasında kargaşa yarattığını" ifade etti.

Ülke genelinde tüm odalarla görüşüldüğünü ve pide fiyatlarının kilogram bazında 3,5 lirayı geçmemesi konusunda fikir birliğine varıldığını belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Bu düşünceler yapılan bir genelge ile tüm odalarımıza bildirilmiştir. İstanbul'da bu genelge kapsamındadır. Vatandaşlarımızın kaliteli pideyi uygun bir fiyatla alması konusunda İstanbul esnafımızın desteği söz konusudur. Bu destek, birlik tarafından da teyit edilmiştir.

İstanbul Odası Başkanımızın yaptığı açıklama 'kendi kişisel görüşleridir'. İstanbul esnafının ve vatandaşlarımızın menfaati açısından gönderdiğimiz genelgenin takipçisi olacağız.

Vatandaşlarımızın ve esnafımızın 'mağduriyetine' kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. İstanbul ilimizde de diğer illerimizde olduğu gibi pide kilogram fiyatı 3,5 lirayı geçmeyecektir."

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer, önceki günkü açıklamasında, İstanbul'daki fiyatlar hakkında açıklama yapmanın, Türkiye Fırıncılar Federasyonunun "haddine olmadığını" belirterek, "Biz İstanbul'da, Ramazanda satılacak 350 gramlık pide fiyatını 1,5 TL olarak belirledik ve fiyatı onay için Esnaf Birliğine sunduk. Onay bekliyoruz" demişti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir