"Şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar"

Ergenekon Davası'nda tutuklu bulunan ve tahliye edilen Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi çıkışında konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gazeteci Tuncay Özkan, tahliye olmasının ardından açıklama yaptı.

Özkan'ın açıklamaları şöyle:

6 yıl sonra zulmün bittiği özgürlüğe kavuştuğumuz bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl sonra türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumun olmamasını çok isterdim. Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durum, bize yapılan zulmünden daha beterdir. Kin, nefret, öç alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulüm dönemini sonlandırmak için buradayız. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo çok dramatiktir. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo uçurumun kenarındaki tablodur. Bütün ötekileri aşarak, barışla, sevgiyle umutla geleceğe yürüyeceğiz. 1996 yılından 2007 yılına kadar 5 suikast geçti başımdan. En son 2007 yılında öldüremedikleri için hapse attılar. 6 yıldır suçum nedir diye soruyorum. Savcı'nın verdiği yanıt, Tuncay Özkan'a suçunu söylemeyin demiştir. Sanık suçunu en iyi kendisi bilmektedir. Anlatsın biz de öğrenelim demiştir. Biz bugün bunların hesaplaşma günü olmadığına inanıyoruz. Türkiye ile kucaklaşarak, geleceğe yürümek için adım olduğunu düşünüyoruz. 

Şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar. Canımızı yakanlar Ankara'da Türkiye'yi yönetenlerin en yakınındadır. Bizi cezaevinde bırakmak için uyguladıkları tablo, Gezi olaylarında öldürülen arkadaşlarımızın yanında hiçbir şeydir. 

Tuncay Özkan'ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ben insanın varlığına mücadele etmek için mücadele ettim bunu devam ettireceğim. Nazlıcan artık bu ülkenin çok değerli bir evladıdır. Bu ülkeye armağandır. Ben avukatlarımla, hep beraber kocaman bir yumak oluşturarak, Türkiye'yi kucaklayacağız. Beni haksız ve hukuksuz olarak 517 gün hücrede tuttular. 517 gün, Türkiye'ye daha çok üzüldüm. 

Bu ülke hırsızlar ve katillerden hesap soracak. Bu ülkenin insanlarının gönlü bu hırsızları ve katilleri reddecektir. İlk günden beri bana gösterdiğiniz dayanışma için, Türkiye'de gazeteci kurumlarına, dostlarımıza, herkese çok teşekkür ediyorum.

Faşizm vardır. İnsanlık suçudur. Bugün onların adaletsizlikleri karşısında takdir-i ilahi gerçekleşmiştir. Bundan sonra Türkiye başka bir Türkiye olacaktır. Bundan sonra Türkiye'de bambaşka bir iklim göreceksiniz. İçeride bütün arkadaşlarımız için tahliye kararı gelmeye devam etmektedir. Bu yürüyüşü kimse engelleyemez. Yurdumuzda hainler ve katiller var. Bu Türkiye'yi onlara bırakmayacağız.