"Sorunları çözemezsek kurultaya gideriz"

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Batum, partide yeni MYK'nın seçildiğini ve hukuksal sorun olmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum, partide yeni MYK'nın seçildiğini ve hukuksal sorun olmadığını belirterek, "Merak etmeyin birkaç gün içinde herşey olağana dönecektir. Sorunları çözemezsek kurultaya gideriz" dedi.

Batum, saat 11.00'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak MYK nedeniyle, parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP'deki yeni oluşumla ilgili sorular üzerine Batum, "Zaten yeni MYK seçildi. Artık onda hukuksal bir sorun yok. Bir kaç gün içinde de merak etmeyin herşey olağana dönecektir" dedi.

Batum, "Nasıl bir çözüm bulunabilir? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelecek bir cevap mı beklenmektedir?" sorusu üzerine de, "Hayır. Zaten hukuken bir problem yok. Tüzük çok açık. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu konuda partilerin tüzüklere uygun davranmasını temel alan ve onu denetleyen bir kurum. Onun yazıları açık. Dolayısıyla hukuk açısından bir sorun yok. Ama göreceksiniz bir kaç güne kadar hemen çözülecek" yanıtını verdi.

Batum, Genel Başkan bundan sonra parti meclisiyle nasıl çalışacak? Bir seçimli kongreye gitmek gerekir mi?" yönündeki soru üzerine de, şunları söyledi:

"Olabilir. Eğer anlaşma olmazsa olabilir. Ama ben Parti meclisi üyeleriyle de Genel Başkanın konuşacağını ve parti meclisi üyelerinin de hukuksal durumu anladıktan, öğrendikten sonra bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum. Bir sorun çıkarsa tabii ki bizim yatığımız, hepimizin istediği CHP'nin artık dışarıya enerjisini gösteren, artık iktidara yürüdüğünü belli eden, insanlara güven veren bir parti olması. Bizim artık içeride bir takım çatışmalarla zaman öldürmememiz lazım. Eğer bakarsınız bu çatışma görüntüsü devam ederse tabii ki kurultaya gideriz. Sonuçta kurultay, en yüksek karar organı olarak çözer işi. Ama ben tekrar söylüyorum. Hukuksal yönden bir sorun olmadığı için gerek parti meclisi üyelerinin, gerek grubun başkanla görüşmelerinden sonra bu konuda son derece olayı anlayıp müsterih olacaklarını düşünüyorum. Göreceğiz."

Batum, bir başka gazetecinin dün Hakkı Süha Okay'ın "artık birlikte çalışma koşulumuz kalmadı" şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine "Görürüz onları. Hepsini görürüz. Hakkı Süha bey de Sayın Önder Sav da...Şimdi sayın genel başkan beni genel sekreter görevine getirdi. Benden önceki genel sekreter CHP'de çok önemli adı olan, işlevi olan, yeri olan Önder Sav'dı. Şimdi ben onun makamında bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Dolayısıyla beraber çalışma ortamı var mıdır, yok mudur? bunu görürüz. Ama tekrar söylüyorum bu hareket, ne sayın genel başkandan ne bizden bir ikilik yaratmak, bir şey yaratmak için değil, tamamıyla artık Cumhuriyet Halk Partisi'nin her gün kurultay yapan, artık tamamiyle enerjisini dışarıya yönlendiren ve seçimlerde ciddi bir iktidar alternatifi olduğunu herkese gösterecek olan, insanlara güven veren bir parti haline dönüştürmektir amaç. Bunu başaracağımızı tahmin ediyorum."

"Şimdi odanıza mı çıkıyorsunuz?" sorusuna karşılık da Batum, henüz devir teslimi yapmadıklarını, genel başkanın odasına gittiğini söyledi.

Batum, eski MYK üyelerinin yeni görevlendirmeden sonra odalarını boşaltıp boşaltmadıkları yönündeki bir soruya karşılık da o konuda net bir bilgisinin olmadığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Parti Genel Merkezi'ndeki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına gelişinde gazetecilerin soruları yanıtladı.

Bir gazetecinin "Hangi odaya gideceksiniz? sorusunu üzerine Tekin, "Bu parti hepimizindir. Öyle oda moda tartışması söz konusu değil. Bütün odalar bizimdir. Sorun yok" yanıtını verdi.

Yaşananların ardından "yollar ayrıldı" yorumunun yapıldığının ifade edilmesi üzerine de Tekin, "CHP'de hiçbir arkadaşlarıyla yollarını ayıracak durumda olmadıklarını" söyledi. Tekin, "Bizim temel görevimiz, CHP'yi iktidar yapmaktır. Anadolu'nun dört bir yanından insanlar gelmiş, CHP'den bir tek beklentileri var. O da partimizi iktidar yapmaktır. Bizim de mücadelemiz, uğraşımız bu olacak" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir