"Sorunlarımızı kendi insiyatifimizle çözeceğiz"

Gül, hareketinden önce geziye ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kendi sorunlarımızı kendimiz konuşacağız, kendimiz tartışacağız ve kendimiz kendi inisiyatifimizle nihayete eriştireceğiz" dedi.

Gül, Suriye'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamada, Beşar Esad'ın resmi davetlisi olarak Şam'a gittiğini söyledi.

Gül, bir gazetecinin, ''Kürt sorunuyla ilgili 'fırsat bu fırsat, kaçırılmamalı' demiştiniz. Hükümetin de bu konuda adım attığına ilişkin değerlendirmeler yansıyor. Kürtçe köylerin adının geri verilmesi gibi bazı adımları siz nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Siz de özetlediniz, demek ki çok geniş şekilde, iyiniyetli çalışmalar var Türkiye'de. Ümit ediyorum ki bunların hepsi iyi bir şekilde neticelenir. Çünkü bunlar kendi ülkemizin, kendi sorunlarımızdır. Kendi sorunlarımızı kendimiz konuşacağız, kendimiz tartışacağız ve kendimiz kendi inisiyatifimizle nihayete eriştireceğiz. O açıdan Türkiye açık toplum, bu açık toplum içerisinde gayet canlı tartışmalar söz konusu. Bunlar gayet medeni tartışmalar. İktidar, muhalefet, düşünürler, devletin organları bu konularda ilgili muhakkak ki iyi çalışmalar yapıyorlar.''

Türkiye'nin hedefinin bütün komşularıyla karşılıklı problemleri çözmek olduğunu belirten Gül, "Türkiye'nin son yıllarda uyguladığı politikalar da gördüğünüz gibi hep karşılık bulmuştur, netice bulmuştur" dedi.