"Sözümüz gerçekleşmezse siyaseti bırakırım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, emeklilere dini bayramlarda ikramiye sözünü gerçekleştireceklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partilerinin seçim bildirgesinde yer alan emeklilere  Ramazan ve Kurban bayramında birer maaş ikramiye verilmesi sözüne ilişkin, "Eğer yüz günde, CHP iktidarında bu gerçekleşmezse genel başkanımız 'siyaseti bırakırım' diyor. Ben de milletvekilliğini bırakırım" dedi. 

Ağbaba, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, CHP'nin ilk seçim taahhüdünü emeklilere verdiğini söyledi. 

Türkiye'de emeklilerin aldıkları maaşların diğer ülkelerdekinin üçte biri olduğunu savunan Ağbaba, "Bu eşitsizliği, bu adaletsizliği yenmek için de böyle bir taahhütte bulunduk ve bunun dışında emeklilerle ilgili çeşitli projelerimiz de var. Emeklileri çok düşük bir parayla devletin kuruluşları aracılığıyla tatile göndermeyi düşünüyoruz. Yine çalışan emeklilerle ilgili kesintileri muhakkak kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Emeklilerin iyi bir yaşam sürebilmeleri için hem sendikalaşmanın hem de dernekleşmenin önündeki bütün engelleri kaldıracağız" diye konuştu. 

Partilerinin seçim bildirgesinde yer alan emeklilere dini bayramlarda birer maaş ikramiye sözünü hatırlatan Ağbaba, "Ana muhalefetin genel başkanı da söylüyor ben de burada huzurlarınızda söylüyorum. Eğer yüz günde, CHP iktidarında bu gerçekleşmezse genel başkanımız 'siyaseti bırakırım' diyor. Ben de milletvekilliğini bırakırım. Bu kadar açık net. Bu kadar inanıyoruz, bu kadar güveniyoruz" ifadesini kullandı. 

Ağbaba, açıkladıkları CHP'nin seçim beyannamesini de bir yılda hazırladıklarını sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir