"Terörle mücadele edenler en iyi şekilde korunmalı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakmakoğlu, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında sorularını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KAYSERİ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakmakoğlu, "Terörle mücadele edenler, elbette en iyi şekilde korunmalıdır. Terör bitene kadar korunmalıdır" şeklinde konuştu. 

Çakmakoğlu, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a alınan zırhlı araçla ilgili bir soru üzerine, Çakmakoğlu, 1984 yılında çıkarılan kanun ve bu kanuna bağlı yürürlüğe konulan yönetmeliklerle, kimlerin, hangi şekil ve şartlarda korunacağının belirlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Sayın Genelkurmay Başkanı da kuvvet kullanmak suretiyle, asker kullanmak suretiyle terörle mücadele edenlerin başında komutanlık yaptığı için, belirttiğim esaslar içinde korunacak yapıda ve kişiliktedir. Dün mücadele edip emekli olanlar da korunmaktadır, bugün mücadele edenler de korunmalıdır. İnşallah Türkiye'de terör tamamen yok edilir, ortadan kaldırılır da bunları tartışmayız. 

Korumak için alınan araçlar şöyle alınmış, böyle alınmış diye bir değerlendirmeye tabi tutulmasını doğru bulmayanlardanım. Korunacaktır, elbette en iyi korunması gerekir, en iyi şartlarda korunması gerekir. Türkiye gibi büyük bir devletin imkanlarına baktığınız zaman, rakamlara vurulmak suretiyle kıyaslanmasını doğru bulmuyorum. Korumanın maddi boyutundan çok, en iyi nasıl yapılacağı tartışılmalıdır." 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakmakoğlu, "Erciyes Zafer Kurultayı"nın iptal edilmesiyle ilgili bir başka soruyu, "Genel Başkanımızın bu konudaki açıklamaları daha yenidir. Bir takım duyumlar gelmiştir ki iptal kararı alınmıştır. Genel Başkanımızın söylediklerinin üzerine benim söyleyeceğim bir şey yok" diye yanıtladı. 

Çakmakoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davada verdiği karar hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine de "MHP olarak biz, parti kapatmaktan yana değiliz. Parti kapatmaya neden olan söz ve eylemlerde bulunanların cezalandırılmasından yanayız" cevabını verdi. 

Ergenekon yapılanmasının, MHP'nin bazı il teşkilatlarını yönlendirdiği şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Çakmakoğlu, "Bu tür iddialara değer vermeyenlerden ve doğru olmadığını düşünenlerdenim" dedi.