"Türkiye-Fransa ticari rakamları potansiyeli yansıtmıyor"

Çağlayan, 2008'de 3 milyar 135 milyon euro ihracata karşılık 4 milyar 238 milyon euroluk bir ithalatın Fransa'dan yapıldığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerde ticari rakamların mevcut potansiyeli yansıtmadığını söyledi.

Çağlayan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Fransa Uluslararası Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (CEPII) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Küresel Büyümenin Yavaşlaması Karşısında Türkiye Ekonomisi" konulu konferansın açılışında konuştu.

Bakan Çağlayan, iki ülke arasında ticari potansiyelin artmasına rağmen mevcut rakamların çok daha üzerinde bir ticaret hacminin yaratılacağı inancı içinde olduğunu söyledi. Türkiye olarak 2007 yılında 4 milyar 350 milyon euroluk bir ihracatı Fransa'ya gerçekleştirirken, 5 milyar 759 milyon euroluk bir ithalatın yapıldığını hatırlatan Çağlayan, 2008 yılının ilk 8 ayında 3 milyar 135 milyon euro ihracata karşılık 4 milyar 238 milyon euroluk bir ithalatın Fransa'dan yapıldığını hatırlattı.