"Türkiye'nin kredibilitesini olumsuz etkiler"

Carlson,sadece borç ve mali açık üzerinde değil, dış finansman üzerinde de sorun yaratabileceğine dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Moody's, Mali kuraldaki gecikmenin Türkiye'nin kredibilitesini olumsuz etkileyeceğini belirtti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun kıdemli analisti ve Başkan Yardımcısı Sarah Carlson, Mali Kuralın uygulamasının uzun süre gecikmesinin, Türkiye'yi mali politika çıpasından yoksun bırakarak, sıkı maliye politikasının gevşemesine neden olacağını söyledi.

Sarah Carlson, Mali Kuralın gecikmesinin muhtemel etkileri konusunda, Mali Kuralın, mali disiplin ve diğer ekonomik parametrelere etkisi açısından önemine dikkat çekti.

Sıkı mali politikanın gevşetilmesinin, Türkiye'nin kredibilitesini de olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Carlson, bu gevşemenin ise sadece borç ve mali açık üzerinde değil, dış finansman üzerinde sorun yaratabileceğini, kamunun borçlanmasının, özel sektörün borçlanma imkanlarını daraltabileceğini, ayrıca enflasyonun kontrolü üzerinde baskı oluşturacağını kaydetti.

Carlson, Türkiye'nin mevcut Ba2 kredi notu ve durağan görünümünün, doğrudan Mali Kuralın yasalaşmasına bağlı olmadığını, bu nedenle, ekonomik parametrelerin aksine kredi notunu olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir