"Türkiye'yi yönetenlerin taşeronusun"

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıldır Türkiye'yi yönettiğini, ortaya çıkan sosyal, ekonomik ve siyasi görünümün, ülkenin iyi yönetilmediğini ortaya koyduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Hükümetini eleştirerek, "2006'ya kadar 57. Hükümetin bıraktıklarıyla ancak ayakta durabildiniz, 2006'dan sonra çöküyorsunuz, çökerken 57. Hükümete dil uzatıyorsunuz" dedi.

Bahçeli, partisince Bartın'daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıldır Türkiye'yi yönettiğini, ancak ortaya çıkan sosyal, ekonomik ve siyasi görünümün, ülkenin iyi yönetilmediğini ortaya çıkardığını söyledi.

Başbakanın "Nerede yanlış yapıyorum" diye özeleştiri yapmak yerine, siyasi üslubu çirkinleştiren, saldırılarda bulunan söylemle milleti bölmek istediğini iddia eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Sayın Başbakan hangi meydanda konuşuyorsa, gerçeği konuşmuyor. Sayın Başbakan yalan konuşuyor, iftira ediyor. Yanlış yönde vatandaşı bilgilendirerek onların düşüncelerine kendi ambargosunu koymaya çalışıyor. Medya mensupları var, uçakta seyahat eden kendilerine yakın insanlar var, onlar aracılığıyla milleti yanıltarak kendi hanedanlıklarını ve insanlarını korumaya çalışıyor. Sayın Başbakan ağır başlı olmalı. Sahip olduğu bilgileri 4-5 yerden araştırarak doğruluğunu test etmeli. Kulağına fısıldanan her şeyi kürsüye çıkarak tekrar etmek, Başbakanlığa yakışmaz."

"57. hükümete yönelik eleştiriler haksız"

AK Parti Hükümetinin, yapamadıklarını 57. Hükümete yükleyerek millet huzurunda mağdur ve mazlum rolünü üstlenmeye çalıştığını savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"57. Hükümet, Türk siyasi hayatında dürüstlüğü ve ilkeli oluşuyla bilinen merhum Bülent Ecevit başkanlığında kurulmuş ve büyük bir deprem, iki ekonomik kriz yaşamış ama tedbirler almıştır. O zaman Merkez Bankası özerk olmasaydı, yapılan reformlar gerçekleştirilmeseydi, bugün 57. Hükümet sonrasında, 2002'de iç ve dış odakların desteğiyle bir rüzgarla Türkiye'nin başına bela olanlardan eser kalmayacak konumda olurduk. 2006 yılına kadar 57. Hükümetin bıraktıklarıyla ancak ayakta durabildiniz, 2006'dan sonra çöküyorsunuz, çökerken 57. Hükümete dil uzatıyorsunuz."

Başbakanın okyanus ötesinden gelen her söze kulak verdiğini ve milletin sesini bir tarafa bıraktığını öne süren Bahçeli, şunları kaydetti:

"Sen Türkiye'yi yönetmiyorsun ki. Seni Türkiye'yi yönetmek isteyenler taşeron olarak kullanıyor. Halen bunun farkında değilsin. Sayın Başbakan, sözlerine dikkat etmelidir. Bu gidişat hayra işaret değildir. Bu ülkeyi felakete götürür, çatışmayı körükler, kamplaşmayı artırır. Ama bunlardan bir fayda umuyorsanız, o zaman ne yaparsanız yapın. Bir gün sizden hesap sormazsam namerdim."

İşsizlik

Türkiye'de işsizliğin yaygınlaştığını, iş arayanların sayısının 3 milyonu geçtiğini belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi:

"En az 4 kişinin yaşadığı her evde, bir kişinin işsiz olduğunu görüyorsunuz. Bu bir sosyal felakettir. İşsizliğe mutlaka çare bulunmalıdır. Vatandaşın durumuna baktığınızda, kriz yüreği delerek geçiyor. Bu böyle devam ederse ülkemiz, gelecekte çok büyük bir felaketle karşı karşıya kalır."

"Sayın Başbakanın ruh hali bunları anlayabilecek durumda değil" diyen Devlet Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bitkin ve yılgın bir halde. Sayın Başbakan '6 yılda 520 milyar dolar Türkiye'de gelir artışı sağladık' diyor. Memur aç, işsize soruyoruz yokluktan perişan, emekli ise aldığı maaşla geçinemiyor. Böyle bir durumda bu 520 milyar dolar nereye gidiyor? Bu az para değil. Bu para Türkiye'de birçok iş yerleri açar, istihdamı çözer, işsizliği ortadan kaldırır. Ancak borçlanmış, kredi borcu batağına batmış, hacizciler gelmiş 1 milyonu aşkın insanımız var. 37 milyar TL borçla inim inim inliyor insanlarımız. Peki bu 520 milyar dolar nereye gidiyor? Bu para, yandaşlarla hanedanlara gidiyor. Bu iktidar döneminde yandaşlarla hanedanlar zenginleşiyor, vatandaş ise fukaralaşıyor."

Yerel seçimlerde AK Parti'ye ders verilmesi gerektiğini savunan Bahçeli, "Ayakları yere basmalı, kendilerine çeki düzen vermelidirler. Bu olmadığı takdirde, bunlar ülkeyi felakete götürebilecek her davranışı yapabilecek konuma gelmişlerdir" dedi.

Yağmur altında yapılan mitingde Bahçeli, Bartın Belediye Başkan adayı Cemal Akın için destek istedi. Devlet Bahçeli, vatandaşlara seçim otobüsünden karanfil dağıttı.