"Türkmenler'e desteğimiz devam edecek"

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Her ne suretle olursa olsun Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize gereken her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğiz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Amro'yu kabul etti. Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'deki Türkmenler'in yanında olmaya devam edeceğini belirterek, her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğini söyledi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Fayez Amro'yu Ankara Palas'ta kabulünden önce konuşan Davutoğlu, Suriye'de özellikle Türkmenler'in yanında bulunarak kendi aralarında örgütlenmeleri, sağlam bir yapı kurmaları için her türlü yardımı verdiklerini söyledi. Her aşamada Türkmen meclisinin çalışmalarına destek vereceklerini vurgulayan Davutoğlu, "Kim ne derse desin Türkmen kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her ne surete olursa olsun Suriyeli kardeşlerimize ve her ne suretle olursa olsun Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize gereken her türlü desteği vermek konusunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğiz" diye konuştu.

Fayez Amro ise Suriye'de son yüzyılda eşi görülmemiş bir dram yaşandığını belirterek "Türkiye'nin Suriye politikası insan haklarına dayalıdır ve yaptığı yardımlar menfaate dayalı değil, insani bir tutumdur. Oradaki dramlara ve katliamlara seyirci kalamamıştır. Türk kardeşlerimiz çok büyük insani yardımlarda bulunmuşlardır. Rejim hala katliama devam ediyor ve Türkmen kardeşlerimizi katlediyor. Türk hükümeti ve kardeşlerimiz, Suriye halkına ve özellikle de Türkmenlere maddi ve insani her türlü yardımı yapmıştır" şeklinde konuştu. Şartlar zorlaştıkça Türk hükümetinin desteğini arttırdığına dikkati çeken Amro, Türk yetkililerin Türkmenler için müthiş ve büyük çabalar harcadığını kaydetti.

Amro, Suriye'deki herkesin Türkiye'nin sorunun çözümünde büyük katkı sağlayacağını düşündüğünü ve Türkiye'nin tutumuyla gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir