"Tutuklu yargılama caydırıcı bir unsur"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasının önemli bir caydırıcılık unsuru olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - Ünüvar, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve beraberindeki heyeti kabul etti. 

Memiş,  "Tam Gün Yasası" ile ilgili torba kanun tasarısına ilişkin bazı eleştirilerini dile getirerek, performans sistemindeki adaletsizliğin giderilmesini, mesai saatlerinin yeniden belirlenmesi ile fiili hizmet zamının torba yasada ele alınması gerektiğini kaydetti. 

Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların cezalarının daha da artırılması isteyen Memiş, şiddet uygulayanların sağlık giderlerinin 6 ay boyunca cebinden ödemesinin caydırıcı olabileceğini dile getirdi. 

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşleri Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar da sağlık hizmetlerine erişimin üç kat arttığını buna karşın sağlık çalışanlarının sayısının yüzde 60 arttığını söyledi. Bu durumun sağlık çalışanlarının iş yükünü artırdığını belirten Ünüvar, Memiş'in ifade ettiği talepleri yerinde bulduğunu ancak bunların hepsinin bir anda gerçekleştirilmesinin zor olduğunu ifade etti. Ünüvar, "Sonuçta bir bütçe ve denge var. Yol haritanızı buna göre belirlemeniz gerekiyor. Başlattığınız uygulama sürdürülebilir olmalı" dedi. 

Genel Kurul'un gündeminde olan  "Tam Gün Yasası" ile ilgili torba kanun tasarısında, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu olarak yargılanması müeyyidesinin getirildiğini anımsatan Ünüvar, bunun önemli bir caydırıcılık unsuru olduğunu söyledi. 

Özel sağlık kuruluşlarında çalışanların da kapsama alındığını bildiren Ünüvar, cezaların uygulanabilir olması gerektiğini kaydetti. 

Cezaların, daha sonraki aşamalarda artırılmasıyla ilgili olumlu bir görüş bulunduğunu bildiren Ünüvar, "Cezaları çok artırdığınız zaman da uygulama pratiği olmayabilir. Artık hakim ve savcılar, sağlık çalışanlarına şiddete müsamahasız yaklaşıyor" diye konuştu.