"Yenilik ve Teknoloji Merkezi" kurulacak

TÜBİTAK, Warwick Üretim Grubu (WMG) ile iş birliği anlaşması imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TÜBİTAK, İngiltere'nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan Warwick Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Warwick Üretim Grubu (WMG) ile iş birliği anlaşması imzalandı.

TÜBİTAK yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün daveti üzerine Türkiye'ye gelen WMG Başkanı Prof. Lord Kumar Bhattacharyya, 26 Ekim'de Bakan Ergün ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Kıvanç Dinçer ile toplantı yaptı.

İmzalanan iş birliği anlaşmasıyla, TÜBİTAK ve WMG arasında mutabakat sağlanan somut iş birliği alanları belirlendi. Buna göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekli, WMG öncülüğünde bir "Yenilik ve Teknoloji Merkezi" kurulması kararı alındı.

Anlaşmaya göre, Türkiye'de kurulacak merkez, ulusal ve uluslararası sanayiye yönelik yeniliklerin üretilmesi için çalışacak. Merkezde ayrıca, iş dünyasına yönelik akademik lisans ve yüksek lisans programları açılacak, rekabetçi yeteneklerin geliştirilmesi için yöneticilere yönelik özel eğitim programları düzenlenecek; sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda Türkiye'de ilk kez eş zamanlı ve modüler endüstriyel doktora programları açılacak.

Ayrıca, Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde teknolojik olarak mesafe almak istediği havacılık, sağlık, savunma sanayi, raylı taşıma, otomotiv sanayi, siber güvenlik gibi sektörlerde ar-ge faaliyetleri gerçekleştirilecek ve ilgili alanlarda teknoloji transfer çalışmaları yapılacak.

Warwick Üretim Grubu, iş birliği yaptığı şirketlerle oluşturduğu teknoloji transferi üzerine yoğunlaşmış yenilik merkezlerini, dünyanın çeşitli yerlerinde faaliyete geçiriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir