"Yeteri kadar sivil savunma ekibi oluşturmak çok önemli"

Erdoğan, Sivil Savunma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeterli ölçüde eğitimli ve teknik donanıma sahip sivil savunma ekipleri oluşturmanın, felaketlere karşı hazırlıklı olmak için gerekli tedbirleri almanın, milletin ve ülkenin hem geleceği hem de güvenliği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Sivil Savunma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Erdoğan, sivil savunmanın savaş, doğal afetler, büyük yangın ve kazalar gibi olağanüstü durumlar karşısında halkın can ve mal emniyetini sağlamaya, zararlarını en aza indirmeye yönelik koruyucu ve kurtarıcı sivil faaliyetlerle alınan tedbirlerin bütünü olduğunu ifade etti.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Yeterli ölçüde eğitimli ve teknik donanıma sahip sivil savunma ekipleri oluşturmak, felaketlere karşı hazırlıklı olmak için gerekli tedbirleri almak, milletimizin ve ülkemizin hem geleceği hem de güvenliği açısından son derece önemlidir.

Onun için sivil savunma çalışmaları, devletimizin ilgili kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın ve vatandaşlarımızın gönüllü katkılarıyla hep birlikte yürütülmektedir.

Bu çalışmalara öncülük eden sivil savunma kuruluşlarımız, savaş ve afet zamanında can ve mal kaybının en aza indirilmesi ve önemli tesislerin korunması konusunda büyük bir sorumluluk üstlenmiştir.

Hükümet olarak her alanda olduğu gibi sivil savunma hizmetlerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için de yeni adımlar atmaya ve bu yöndeki çabaları desteklemeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle Sivil Savunma Günü'nü kutluyor, milletimizin kara gün dostu sivil savunma kuruluşlarımızın bütün çalışanlarına başarılar diliyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."