QVT Financial, Galatasaray Sportif'e dava açtı

Davanın, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği'nin, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar ile birleşmesini engellemek için açıldığı bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL -  QVT Financial LP (QVT), Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. (Sportif) ve Yönetim Kurulu üyeleri aleyhinde, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'nin (Futbol) hissedarlara yönelik çağrısını ve şirket birleşmesini önlemek için dava açtığını duyurdu.
QVT'den yapılan yazılı açıklamada, QVT Fund LP'nin, Sportif A.Ş. ve Yönetim Kurulunun üyeleri aleyhinde tek tek ihtiyati tedbir talebiyle, Sportif A.Ş. ile çoğunluk hissedarı Futbol A.Ş'nin, QVT tarafından yasa dışı olarak görülen birleşmesini önlemek amacıyla, mahkemeye başvurduğu belirtildi.
QVT Fund LP'nin, Sportif A.Ş'nin borsada işlem gören hisselerinin yüzde 17,7'sine sahip, en geniş azınlık hissedarı olduğu hatırlatıldı.
QVT'nin, Futbol A.Ş. tarafından Sportif A.Ş. için yapılan çağrının, Sportif A.Ş. tarafından Futbol A.Ş'ye yasa dışı olarak verilen 343 milyon liralık borcu geri ödemekten kaçınmak için yaptığı planın bir parçası olduğuna inandığı kaydedildi.
İstanbul 3. ve 4. Asliye Ticaret Mahkemelerine verilen dava dilekçelerinde, Sportif A.Ş'nin denetlenmesi ve Yönetim Kurulu üyelerinin Futbol A.Ş. ile birleşmeyi tamamlamalarının önlenmesi için kayyum atanmasının talep edildiği bildirildi.
QVT Üst Yöneticisi (CEO) Dan Gold, Sportif A.Ş'nin kötü bir fiyat, belirsiz şartlar ve buna karşı çıkma alternatifi olmayan yatırımcıları içeren zorlayıcı bir çağrı teklifiyle azınlık hissedarlarının yatırım değerlerini kötüye kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti.
Bu konularda ilginizi çekebilir