Ramazan, tatil planlarını etkilemedi

Ankete katılanların yüzde 83'ü bayramı evde geçirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - MasterCard tarafından yaptırılan ve Yöntem Araştırma Şirketi'nce gerçekleştirilen MasterIndex araştırmasına göre Ramazan ayı ve bayramı, Türk halkının yüzde 68'inin yaz tatili planlarını etkilemedi.

MasterCard tarafından Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde, 1.000 kişi üzerinde yapılan araştırmaya katılanların yüzde 83'ü bayramı evde geçireceğini ve akrabalarını ziyaret edeceğini söyledi.

Katılımcıların yüzde 12'si bayramda tatile çıkacağını, yüzde 5'i önce akraba ziyaretinde bulunup, ardından tatile gideceğini ifade etti. Önce akraba ziyaretinde bulunup daha sonra tatile çıkacakların oranı, yüksek gelir seviyesinde yüzde 21'lere ulaştı.

Katılımcıların yüzde 61'i Ramazan bayramı için herhangi bir bütçe ayırmazken, kalan yüzde 39'u ortalama 456 liralık bütçe ayırdığını belirtti. Bu miktar, yüksek gelir seviyesinde 641 liraya çıkarken, düşük gelir gruplarında 282 liraya geriledi.

Ramazan bayramı harcamalarının ödemesini nasıl yapacakları sorulan katılımcıların yüzde 24'ü kredi kartı yanıtını verirken, yüzde 24'ü alışveriş yapmayacağını söyledi. Alışverişlerinde kredi kartı kullanacağını belirtenlerin yüzde 57'si, kredi kartının taksit, yüzde 32'si indirim olanaklarına önem verdiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir