Ramazan'da ucuz sebze meyve yiyeceğiz

Ramazan ayının sebze ve meyve hasadına denk gelmesi fiyatların da bu döneme göre daha ucuzlamasına sebep olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ  - Ramazan ayında, olumsuz hava şartları oluşmaması durumunda vatandaşın ucuz meyve ve sebze tüketebileceği bildirildi.

Türkiye Sebze ve Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkanı Yüksel Tavşan, yaptığı açıklamada, yaz aylarında Türkiye'nin dört bir yanında sebze ve meyve hasadı yapıldığını, Ramazan ayının da bu döneme denk gelmesi nedeniyle ülkenin her yerinde meyve ve sebze bolluğu yaşanacağını belirtti.

Ramazan ayındaki sebze ve meyve fiyatlarının bu döneme göre daha da ucuzlayabileceğini ifade eden Tavşan, tek endişelerinin hava şartları olduğunu kaydetti.

Seralarda üretilen ürünlerin olumsuz hava şartlarından kısmen korunabildiğini, ancak açıkta üretim yapılan sebze ve meyvelerin hava koşullarından çok çabuk etkilenebildiğini dile getiren Tavşan, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, hasat mevsimine denk geldiği için ülkenin dört bir yanında ürün bolluğu olacaktır. Bu nedenle Ramazan ayında sebze ve meyvede fiyat artışları beklemiyoruz. Hatta bazı ürünlerde fiyat düşüşü bile yaşanabilir. Ancak bu konuda tek endişemiz hava şartları. Aşırı sıcaklar, aşırı yağışlar veya dolu yağışı gibi durumlar, sebze ve meyve üretimini olumsuz etkiliyor. Geçen yıl aşırı sıcaklardan dolayı bazı ürünler yanmıştı. Bu yıl da böyle bir durum olursa, ürün arzında azalma olacağı için fiyatlarda bir miktar artış yaşanabilir. Hava şartlarında bir anormallik olmazsa, vatandaşımız gönül rahatlığıyla ucuz meyve ve sebze tüketebilir."

Sebze ve meyvede dengenin sağlanması gerektiğine, fiyatların aşırı ucuzlamasının da üreticiyi olumsuz etkilediğine dikkati çeken Tavşan, üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi ve tüketicinin ekonomik ürün tüketmesi için fiyatta aşırı düşüşten değil, dengeden yana olduklarını vurguladı.

Ramazan ayında tüketim arttığı için bazı ürünlerde talebe bağlı olarak fiyat artışları yaşanabildiğini hatırlatan Tavşan, bunu fırsat olarak görenlerin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir