Renault-Nissan ile Avtovaz işbirliklerini güçlendiriyor

Renault-Nissan İttifakı ile Lada'nın üreticisi Avtovaz, Rus pazarından 2015 yılında yüzde 40 pay almayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault - Nissan İttifakı ile Lada'nın üreticisi Avtovaz'ın, her üç şirketin Rusya'daki faaliyetlerinin gelişimini ve sürekliliğini sağlamak amacıyla aralarındaki işbirliğini güçlendireceklerini açıkladıkları bildirildi.

Renault-Nissan İttifakı tarafından yapılan açıklamada, 2008 yılı Şubat ayında, Renault ile Avtovaz'ın stratejik bir ortaklık kurdukları, Renault'un, Avtovaz'ın sermayesinde yüzde 25 1 hisse aldığı anımsatıldı.

Bu ortaklığın artık Nissan'ı da kapsadığı dile getirilen açıklamada, "2009 sonu itibariyle Rus pazarının yüzde 30'una sahip olan bu üç ortak, birlikte, 2015 yılında pazardan yüzde 40 pay almayı hedefliyorlar" denildi.

Açıklamada, Avtovaz'ın stratejik planı Avtovaz 2020 Gelişim Programı'nı uygulamaya koymak ve Renault ile Nissan'ın Rusya'daki varlığını güçlendirmek için işbirliği alanlarının, "Platformların paylaşılması", "Üretim", "Araştırma ve geliştirme", "Lojistik", "Satın alma ve "Satış ve pazarlama" konularını da kapsayacak şekilde genişletildiği ifade edildi.

"Avtovaz - Renault - Nissan Kalite ve Tedarikçi Gelişimi" adlı ortak teşkilatın 9 Mart 2010 tarihinde kurulduğu belirtilen açıklamada, teşkilatın her üç ortak için Rusya'da yerli olarak üretilen parça oranını artırmayı amaçladığı kaydedildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir