Renault'nun elektrikli modelleri görücüye çıkıyor

Önümüzdeki yıl satışlarına başlanacak elektrikli Renault modellerinin ön rezarvasyonu internetten yapılabilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault, elektrikli Renault Fluence Z.E. ve Renault Kangoo Express Z.E. modellerini, kesinleşen tasarımlarıyla görücüye çıkaracak. Önümüzdeki yıl satışların başlayacağı ülkelerde müşteriler www.renault-ze.com internet sitesi üzerinden araçlarının ön rezervasyonunu yapabilecek.

Renault'tan yapılan açıklamaya göre, sıfır salım stratejisi çerçevesinde Renault-Nissan İttifakı, hükümetlerle, belediyelerle, enerji kuruluşlarıyla ve diğer çözüm ortaklarıyla işbirliği yaklaşımı sürdürüyor.

İttifak, elektrikli araçların 2011 yılından itibaren kitlesel satışı amacıyla pazarları ve altyapıları hazırlamak için bugüne kadar tüm dünyada 50'nin üzerinde anlaşma imzaladı.

Renault, önümüzdeki yıl satışların başlayacağı ülkelerde elektrikli otomobile ilk sahip olanlar arasında yer almak isteyen müşterilerini, bugünden itibaren www.renault-ze.com sitesinden araçlarını önceden ayırtmaya davet ediyor.

Elektrikli aracını seçmek ve lansmanından itibaren öncelikli olarak sahip olmak için siteye ücretsiz kaydolmak yeterli olurken, Renault, otomobillerin fiilen satış dönemi yaklaştığında, siparişlerini teyit etmeleri için müşterileriyle temasa geçecek.

www.renault-ze.com sitesinde elektrikli otomobil için kaydolan müşterilere elektrikli ulaşım hakkında özel hizmet ve uygulamalar da sunulacak.

Açıklamaya göre Renault'nun hedefi, elektrikli araçlar teknolojisini demokratikleştirerek geniş kitleler için erişilebilir hale getirmek. Bu nedenle Renault tüketicilere yenilikçi alım formülleri de sunacak.

2016'da İsrail ve Danimarka'ya 100 bin Fluence

Renault, sıfır salımlı ilk dört modelini 2011'den itibaren dört farklı fabrikada üretecek. 2016 yılına kadar İsrail ve Danimarka'ya 100 bin Fluence verilmesi taahhüt edildi.

Renault, Zoe Z.E'yi Paris yakınlarındaki Flins fabrikasında, Kangoo Express'in elektrikli versiyonlarını da ülkenin kuzeyindeki Maubeuge fabrikasında üretecek.

Renault'un Twizy Z.E. konsept kavramıyla tanıtılan modeli İspanya'da Valladolid fabrikasında, elektrikli Fluence ise Türkiye'de Bursa'da Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda üretilecek.

Üretim yeri olarak bu fabrikaların seçilmiş olmasının, Renault'nun hem pazarlara yakınlıkları nedeniyle büyük miktarlarda sıfır salımlı araç ikmalini kolaylıkla gerçekleştirmesini, hem de bu fabrikaların verimlilik ve kalite anlamındaki birikimlerinden yararlanmasını sağlayacağı vurgulandı.

Açıklamaya göre batarya üretimi, Renault-Nissan İttifakının ana faaliyet alanlarından biri olacak. Renault ve Nissan geleceğin elektrikli modellerinin üretileceği karoseri-montaj fabrikalarını yerel olarak beslemek amacıyla, Amerika, Asya ve Avrupa'da lityum-iyonlu bataryalar üretecek. 

Başlangıçta Japonya'dan ithal edilecek olan Nissan-NEC ortak girişimi AESC'den alınan bataryalar aşamalı olarak montaj fabrikalarının yakınında üretilmeye başlanacak.

Renault Fluence Z.E. Bursa'da üretilecek

Fluence Z.E., C segmentinde seri olarak satışa sunulacak ilk elektrikli sedan olacak. Bu aracın, hem ekonomik ve hem de çevreci, ferah ve prestijli bir model arayışında olan bireysel müşterilere veya filo müşterilerine dönük olarak tasarlandığı ifade edildi.

Renault Fluence Z.E. Türkiye'de Bursa'da Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda termik Fluence versiyonlarıyla ayna bantta üretileceği, bu modelin üretiminin 2011 yılının ilk yarısında başlayacağı belirtildi.

Bu yeni modelin Bursa'da üretilmesinin Renault'un, fabrikanın ve yerli tedarikçilerinin mükemmel kalite-maliyet-süre performansından yararlanmasını sağlayacağı, grubun böylece bu sıfır salımlı sedan modeli tüketiciye termik versiyonlarınki kadar cazip fiyatlardan sunabileceği vurgulandı.

Renault, Kangoo Express Z.E. modelinin prototiplerini tanıttıktan sonra, bu kez aracın nihai versiyonunu görücüye çıkaracak.

Renault Kangoo Express Z.E, 2011'de pazara sunulmasından itibaren 160 kilometrelik menzil mesafesi sağlarken, Kangoo Express'in bu elektrikli versiyonu termik versiyon ile aynı işlevsel özelliklere sahip olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir